Un alt membru al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara si-a anuntat demisia

 

Dorina Mihailescu a demisionat din calitatea de membru al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara, a anuntat vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu, care a prezentat si calendarul numirii viitoarei conduceri ASF, în urma adoptarii OUG care reduce la 9 numarul membrilor acesteia.

demisie„Am luat act de demisia a doi membri din ASF, înclusiv a doamnei Dorina Mihailescu, care a venit astazi, în calitate de membru”, a declarat Dumitrescu marti, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite.

În 16 octombrie, Daniel Tudor, vicepresedinte ASF, a demisionat, invocând motive personale, atributiile sale fiiind preluate temporar de prim-vicepresedintele Daniel Daianu.

„În conducerea ASF ramân noua membri. Procedura se ia de la început. Se numesc toti înca o data conform cu legislatia care a fost modificata. Nu au demisionat unii si ramân ceilalti. Toti intra în procedura, încep audieri, trec prin audieri, fac rapoartele si se prezinta în vot, se supun votului plenului”, a precizat vicepresedintele Senatului.

Potrivit legislatiei, inital, conducerea ASF avea 11 membri, ulterior Guvernul reducând numarul acestora la 9. Modificarea ordonantei privind ASF impune reluarea procedurii de numire a membrilor conducerii institutiei.

„La aceasta sedinta a birourilor permanente reunite am avut câteva chestiuni tehnice. În primul rând a fost vorba despre ASF, în sensul de a se declansa procedura în termen de 15 zile în conformitate cu prevederile legii care a modificat Ordonanta, de adoptare a Ordonantei. Am demarat procedura. Va fi depus raportul pâna saptamâna viitoare. Saptamâna viitoare va fi un Birou Permanent care va stabili când va fi sedinta comuna pentru a fi numita conducerea ASF”, a declarat Cristian Dumitrescu.

El a precizat ca de marti începe depunerea candidaturilor, urmata de audieri, iar saptamâna viitoare se va decide când va avea loc numirea noilor membri. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie