Oferta Romgaz – Subscrierile au ajuns la 333%

 

Oferta Romgaz, cea mai mare din istoria României, pare a fi vazuta de micii investitori români ca un Eldorado, ei plasând, în primele cinci zile, ordine de cumparare de peste trei ori mai mari decât actiunile disponibile, astfel ca aceasta avalansa de subscrieri a coplesit departamentele centrale ale brokerilor care intermediaza oferta. Practic, într-o singura zi au fost plasate ordine cumulând aproape 200% din actiunile alocate.

romgaz 1Luni, a cincea zi a ofertei, a fost si ultima zi în care se mai putea beneficia de un discount de 5% fata de pretul la care se va încheia subscrierea pe transa investitorilor mari. În ultimele trei zile care au ramas, investitorii mici vor beneficia de un discount de 3%.

La finalul zilei, nivelul subscrierilor pe transa investitorilor mici ajunsese la circa 333%, fiind plasate ordine pentru 28,88 milioane actiuni, în valoare de 924 milioane lei (207,7 milioane euro). Si asta în conditiile în care în jurul orei 13:00, nivelul subcrierilor era la 213%, iar la începutul zilei rata de subscriere era de aproape 147%.

Practic, subscrierile veneau din partea a peste 9.000 de investitori de retail, ceea ce este un nivel absolut impresionant, în conditiile în care investitorii cât de cât activi pe bursa sunt mai putin de 8.000.

Oferta se va încheia pe 31 octombrie si cuprinde doua transe – cea a investitorilor mici, de 8,672 milioane actiuni (15% din oferta), si cea a investitorilor mari, de 49,14 milioane actiuni (85% din oferta).

Pretul de subscriere este cuprins între 24 si 32 lei. La pretul maxim, valoarea ofertei este de 1,85 miliarde lei (416 miliarde euro). Marius Pirloiu, capital.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie