O noua taxa pe carburanti ar putea fi introdusa de Guvern

 

Guvernul analizeaza posibilitatea introducerii unei noi taxe pe carburanti. Anuntul a fost facut de premierul Victor Ponta la România TV care spune însa ca banii încasati astfel vor fi folositi numai pentru infrastructura rutiera.

Pompa carburant si bani„Este o idee mai veche, de când Fenechiu era ministru, de a introduce o anumita taxa pe pretul benzinei si al motorinei, pentru a alimenta doar fondurile necesare pentru constructia de infrastructura rutiera, nu ca venituri la bugetul general, ci doar pentru infrastructura. Trebuie sa o analizam. Nu o resping în niciun caz de la început”, a declarat premierul Victor Ponta la România TV.

Relu Fenechiu declara recent ca a gasit solutia prin care România sa aiba mai multi kilometri de autostrada. Fostul ministru al Transporturilor a identificat si sursele de finantare pentru construirea a 4.000 de kilometri de autostrada: marirea accizei la carburant si taxarea pe distanta a traficului greu.

„Am identificat doua surse de finantare, care pot aduce sume uriase la buget. Este vorba despre marirea accizei la carburant cu 10 euro centi, ceea ce într-adevar ar fi destul de greu de suportat pentru români, care s-au saturat de platit taxe fara sa stie unde ajung banii lor. (…) A doua sursa de finantare o reprezinta taxarea bazata pe distanta traficului greu”, a declarat Relu Fenechiu la România TV.

În prezent, soferii platesc rovinieta Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi pentru finantarea constructiei si reparatiei drumurilor. Odata cu inaugurarea primei autostrazi realizate în regim de concesiune, soferii vor plati si taxa pe autostrada.

Costul rovinietei platite de soferii de autoturisme ar putea creste cu pâna la 66% si va fi mai mic pe anumite perioade de valabilitate în cazul vehiculelor de transport marfa si persoane, potrivit unui nou proiect Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine de modificare a legislatiei privind tarifele de utilizare a infrastructurii rutiere. Iulian Tudor, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie