Niculae Badalau sustine ca nu a intervenit pentru afaceristii din industria alimentara

 

Niculae Badalau si un sef din Parchetul general sunt implicati alaturi de sefi din Finante si avocati într-o frauda de 50 de milioane de euro. Senatorul PSD a sosit luni la sediul DNA pentru audieri. Badalau a declarat ca este nevinovat si ca se pune la dispozitia autoritatilor. Mai mult, senatorul PSD acuzat de implicare în cazul de evaziune fiscala de 50 de milioane de euro sustine ca îsi va da demisia din Parlament daca se va cere ridicarea imunitatii sale.

niculae badalauNiculae Badalau s-a prezentat luni la prânz la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul privind infractiuni de coruptie si evaziune fiscala.

„Nu am intervenit la autoritati pentru protejarea oamenilor de afaceri, nu-i cunosc pe acestia. Nu am facut trafic de influenta pentru afaceristii din industria alimentara, eu doar consum alimente. Nu sunt apropiat de afaceristii din industria alimentara. Si nu mi-au finantat campania. Nu am intervenit pentru salvarea lor si nimeni nu o sa intervina. Când voi fi învinuit, voi fi de acord sa mi se ridice imunitatea parlamentara. Legea trebuie sa-si spuna cuvântul si în cazul meu, sunt un cetatean simplu”, a declarat Badalau, la intrarea în sediul DNA.

În cursul diminetii de luni au avut loc 160 de perchezitii la sediile unor firme si locuinte din Bucuresti si din judetele Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi si Ialomita, într-o cauza penala complexa privind infractiuni de coruptie si evaziune fiscala care implica un numar mare de persoane constituite într-un grup infractional organizat.

În acest dosar este vizat si un senator, Niculae Badalau, acesta fiind suspectat ca ar fi facut parte din palierul de protectie a gruparii de evaziune fiscala.

De asemenea, procurorii DNA au perchezitionat locuinta si biroul unui procuror, Angela- Eugenia Nicolae, care detine o functie de conducere în Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justitie. Procurorul este suspectat de trafic în acelasi dosar.

Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat ca a încuviintat perchezitia domiciliara, retinerea si arestarea preventiva a procurorului Angela Eugenia Nicolae, sef al Biroului de Relatii Internationale si Programe din cadrul Parchetului ICCJ, la cererea Directiei Nationale Anticoruptie. Filip Stan, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie