Sibiul se pregateste pentru Targul de Craciun

 

Expozanti din toata tara vor participa, din 22 noiembrie, la Târgul de Craciun care va avea loc în municipiul Sibiu, organizatorii pregatind diferite ateliere pentru copii, dar si un program cultural cu colinde, muzica gospel, spectacole folclorice si teatru.

targ-craciun-sibiu-2012Potrivit unui comunicat transmis, sâmbata, de organizatorii Târgului de Craciun din municipiul Sibiu, cea de-a saptea editie a evenimentului va avea loc în Piata Mare din oras, în perioada 22 noiembrie – 26 decembrie.

La evenimentul din acest an vor participa expozanti din întreaga tara care „vor atrage vizitatorii cu miros de castane prajite, migdale pralinate, turta dulce, vin fiert si cu multe cadouri si decoratiuni de Craciun”.

„Atmosfera de cumparaturi va fi completata de programul cultural bogat în evenimente dintre cele mai diverse, de la concerte de colinde, muzica gospel, jazz si rock, spectacole folclorice si de teatru, pâna la ateliere creative pentru copii. Copiii vor fi si anul acesta în centrul atentiei, iar sub îndrumarea unor profesionisti în domeniu, cei mici pot ajunge masterchefi la atelierele de brutarie, pot învata sa decoreze turta dulce, sa picteze pe ceramica sau sa deprinda procedeul de fabricare al lumânarilor”, se arata în comunicat.

Potrivit sursei citate, anul trecut peste 2.000 de copii au vizitat atelierele lui Mos Craciun, care sunt destinate copiilor între cinci si noua ani.

Organizatorii anunta ca pentru scoli, gradinite si grupuri organizate, participarea la ateliere se va face în baza unei programari efectuate pe site-ul evenimentului: www.targuldecraciun.ro, durata fiecarui atelier fiind de aproximativ 40 minute.

În plus, organizatorii anunta ca Târgul de Craciun a fost introdus în pachetele turistice oferite de hotelierii din Sibiu, principalul scop al evenimentului fiind promovarea turistica a orasului.

„Turistii din alte orase pot opta pentru un pachet complet care include cazare pentru doua nopti, ghidaj în centrul istoric al orasului, un voucher de intrare la patinoarul din incinta Târgului de Craciun si un cadou surpriza. Oferta este valabila în perioada 22 noiembrie – 26 decembrie, de vineri pâna duminica, în limita disponibilitatii, cu rezervare prealabila”, se mai arata în document.

Târgul de Craciun din Sibiu este un proiect cultural initiat de Fundatia Austria Pro România si Biroul Atasatului Social al Ambasadei Austriei, în parteneriat cu municipalitatea sibiana. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie