Procurorii Elena Matiesescu si Ion Alexandru sustin, luni la CSM, interviurile pentru functii de conducere in DNA

 

Procurorii Elena Matiesescu si Ion Alexandru sustin, luni, interviurile în fata Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru functii de conducere în Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

CSMLa 3 octombrie, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a transmis CSM propunerea de numire la DNA a Elenei Cristina Matiesescu ca sef la Sectia judiciara penala si a generalului-maior magistrat Ion Alexandru – ca sef la Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savârsite de militari.

La 8 octombrie, CSM a stabilit calendarul de avizare a acestor propuneri. Potrivit calendarului, în perioada 8-25 octombrie au fost puse în dezbatere publica proiectele de management si au fost facute verificarilor asupra candidaturilor; pe 25 octombrie s-au analizat rezultatelor demersului anterior, în 28 octombrie – intervievarea candidatilor, iar la 29 octombrie – transmiterea avizelor catre ministrul Justitiei.

Cei doi procurori au la dispozitie pentru prezentarea proiectului de management aproximativ 30 de minute, iar pentru întrebarile si raspunsurile membrilor CSM – 75 de minute.

Potrivit Legii 303/2004, procurorii sefi de sectie din DNA sunt numiti de presedintele României, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani în functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singura data.

Initial, luni erau programati pentru sustinerea interviurilor si procurorii propusi pentru sefia Sectiei de combatere a coruptiei din DNA, respectiv Iuliana Bendeac – pentru procuror sef si Ioan Cerbu – pentru procuror sef adjunct. Însa aceste doua propuneri au fost retrase, iar ministrul Justitiei a facut alte nominalizari: Gheorghe Popovici ca sef de sectie si Danut Volintiru ca adjunct.(AS – autor: Madalina Cochinescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie