Premierul Victor Ponta: Guvernul nu are in vedere cresterea cotei unice

 

Premierul pune punct discutiilor pe tema cresterii cotei unice de anul viitor. Victor Ponta asigura ca acest impozit va ramâne si în 2014 la 16%.

victor ponta in sedinta de guvern„Marirea cotei unice nu e adevarata, dar avem o rectificare bugetara negativa, pentru ca încasarile prevazute sunt mai mici cu aproximativ 3,8 miliarde de lei”, a declarat premierul, vineri, în sedinta de guvern.

Asta înseamna „resurse mai putine” pentru ministere pâna la sfârsitul anului, a mai spus premierul.

Victor Ponta spusese si joi ca Guvernul nu are în vedere cresterea cotei unice. „Am discutat cu presedintele ANAF, un liberal în care am încredere, mi-a spus ca anul acesta avem un grad de colectare mai mic decât cel previzionat. Am discutat si cu ministrul de finante cum gândim anul viitor. Am cerut de la ministrul de finante diverse scenarii: putem sa scadem TVA, sa marim eventual salariul minim?”, declara premierul, de la Bruxelles.

„Am discutat diverse scenarii, nu mi-a fost prezentat rezultatul lor, dar cota unica, conform programului de guvernare, poate si ar fi bine sa fie scazuta pentru categoriile cu venituri reduse”, a subliniat, joi, Victor Ponta. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie