Ministrul Mihnea Costoiu despre cauza cutremurelor de la Galati

 

Ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, afirma ca, potrivit concluziilor raportului stiintific, principala cauza a cutremurelor din Galati este una tectonica, dar pânza freatica ridicata a „amplificat” semnalul sonor si a afectat si mai mult o parte dintre casele din satul Izvoarele.

mihnea costoiu„Cauza principala a cutremurului este una tectonica, asa cum am spus. Pânza freatica a amplificat semnalul sonor. Pânza freatica ridicata a amplificat semnalul sonor în zona Izvoarele si, atunci, a afectat un pic mai mult casele, o anumita parte a satului Izvoarele”, a explicat Costoiu în Guvern.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ca raportul sa fie prezentat public pentru a exista date stiintifice si nu tot felul de „prostii” prezentate la televiziuni de „exaltati”.

„O sa va rog sa dati si publicitatii concluziile stiintifice si, în felul acesta, poate ca tot felul de neprofesionisti, vedete de televiziune, totusi, în lucururi serioase cum e siguranta oamenilor, cum e zona seismica, îi ascultam pe specialisti si nu pe exaltatii care bat televizoarele cu tot felul de prostii ca sa fie vedete”, a spus premierul.

El i-a solicitat vicepremierului Dragnea elaborarea unei strategii de sprijinire a persoanelor care au fost afectate, pentru refacerea locuintelor.

„În general e vorba de locuinte, din câte am vazut, de chirpici, de pamânt. Deci, nu vor fi cheltuieli foarte mari. Daca sunt oameni care eventual vor sa se mute în alta parte…”, a spus Ponta. Ovidiu Barbulescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie