Licitatia pentru vanzarea Ramplast va fi reluata

 

Licitatia organizata de Oltchim pentru activul Ramplast adjudecat în urma doua saptamâni de o companie din Galati a fost anulata, urmând sa aiba loc o noua licitatie, a declarat pentru AGERPRES, liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

Oltchim fabrica‘Se va relua licitatia cu acelasi ofertant, dupa ce în prima faza acesta s-a retras. Nu stiu concret motivele pentru care acesta initial se retrasese, poate si din cauza faptului ca activul Ramplast era gaj, poate nu avea nici banii. În fine, licitatia se va relua cu acelasi ofertant, companie care si-a manifestat din nou intentia de prelua activul de la Oltchim. Ca o noutate, saptamâna viitoare va veni la Vâlcea, o delegatie a unei companii din China interesate de combinat’, a precizat Cernev.

Conducerea Oltchim a demarat la începutul lunii octombrie negocierile cu Dynamic Selling Group, o firma din Galati, care ar fi urmat sa plateasca 7 milioane de euro pentru cumpararea activului Ramplast, producatorul de profile PVC detinut de combinatul chimic. Galatenii s-au angajat sa achite o parte din suma, 4 milioane de euro, în termen de 30 de zile de la adjudecarea licitatiei.

Producatorul de profile PVC din cadrul Oltchim lucreaza din 2008, în sistem lohn (prelucreaza materia prima), pentru compania din Galati.

Imediat dupa anuntul de adjudecare a licitatiei a aparut în presa informatia potrivit careia activul Ramplast nu putea fi vândut deoarece este gajat de patru ani unei societati din Cipru.

Vânzarea Ramplast este vazuta drept un pas extrem de important pentru viitorul combinatului vâlcean, de catre administratorii judiciari si autoritati. Piraeus Bank si Banca Transilvania vor sa finanteze societatea din Râmnicu Vâlcea cu pâna la 10 milioane de euro, iar conditia celor doua banci ar fi fost obtinerea acceptului comitetului creditorilor pentru vânzarea Ramplast.

Oltchim se afla în insolventa de la începutul anului.

Începând de miercuri, noul director general al combinatului este Marius Pârvu, acesta înlocuindu-l pe fostul director, Mihai Talpasan. economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie