Eugen Bradean si Ovidiu Agliceru au fost revocati din functiile de membri ai Directoratului companiei Hidroelectrica

 

Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica i-a revocat în sedinta de joi, 24 octombrie, pe Eugen Bradean si pe Ovidiu Agliceru din functia de membri ai Directoratului companiei, potrivit unui comunicat al producatorului de energie.

hidroelectricaEugen Bradean era directorul de furnizare al Hidroelectrica, iar Ovidiu Agliceru avea functia de director al Directiei Control Intern. Reprezentantii companiei nu au precizat motivele pentru care acesta din urma a fost revocat din functie.

‘Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica SA, întrunit în sedinta în data de 24.10.2013, a aprobat în unanimitate propunerea domnului Av. Dr. Remus Borza, Presedinte al Consiliului de Supraveghere, de revocare a domnilor Eugen Bradean si Ovidiu Agliceru din functia de membri ai Directoratului Hidroelectrica SA. Totodata, Consiliul de Supraveghere va analiza, în sedinta din data de 28.10.2013, activitatea celorlalti 3 membri ai Directoratului si va hotarî daca le va prelungi mandatul ce urmeaza sa expire la 30 octombrie 2013’, se precizeaza în comunicat.

Miercuri seara, un comunicat al Departamentului pentru Energie anunta ca Ioan Mihaila a fost eliberat din toate functiile detinute.

Tribunalul Bucuresti a emis joi mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Ioan Mihaila, membru în Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA si consilier al ministrului delegat pentru Energie, acuzat de dare de mita, si Eugen Bradean, director comercial al aceleiasi societati si membru al Directoratului, acuzat de complicitate la luare si dare de mita.

Din Ordonanta de punere în miscare a actiunii penale întocmita de procurori a rezultat ca, în octombrie, Ioan Mihaila i-a promis lui Remus Vulpescu, membru în Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA, suma de 1,4 milioane euro pentru ca acesta din urma, în exercitarea atributiilor de serviciu, sa voteze favorabil încheierea de catre Hidroelectrica a unui contract bilateral pe patru ani de vânzare a energiei electrice catre firma „Energon Power and Gas” din Cluj, pentru cantitatea de 7.012.800 MWh (1.157.112.000 lei – aproximativ 262.980.000 euro), acestea reprezentând conditii defavorabile pentru societatea în cauza.

DNA precizeaza ca promisiunea de dare de mita s-a facut cu ajutorul lui Bradean, iar suma promisa urma a fi disimulata sub aparenta unui contract de comision care ar fi fost încheiat de o firma off-shore si firma achizitoare a energiei electrice.

„Potrivit actului constitutiv al companiei Hidroelectrica, puterea de decizie este repartizata între Adunarea Generala a Actionarilor, Consiliul de Supraveghere si Directorat. Astfel, toate contractele de vânzare a energiei electrice peste cantitatea totala contractata de 500 Giga Watti Ora (Ghw) trebuie aprobate în Consiliul de Supraveghere, din care facea parte Ioan Mihaila. Asemenea contracte sunt supuse anterior avizarii Directoratului din care facea parte si Eugen Bradean”, sustin procurorii anticoruptie.(AS – autor: Florentina Cioaca, editor: Andreea Marinescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie