Elevii primesc gratuit mere si in anul scolar 2013-2014 – HG nr. 800/2013

 

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 652 din data de 23 octombrie 2013 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 800/2013 privind stabilirea fructelor distribuite, a perioadei si frecventei distributiei, a limitei valorii zilnice/elev si a fondurilor necesare pentru distributia fructelor si a masurilor adiacente distributiei de fructe, a bugetului aferent acestora, precum si a modalitatii de implementare efectiva si de gestionare la nivelul administratiei publice, in cadrul programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli in anul scolar 2013-2014.

mereIn conformitate cu Hotararea Guvernului, pentru anul scolar 2013-2014 se vor acorda gratuit mere, in limita valorii zilnice de 0,37 lei/elev, pentru o perioada de 85 de zile de scolarizare.

Pe langa distributia de fructe, actul normativ mai include si masuri adiacente, respectiv:
– organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la statiuni de cercetare pomicola sau legumicola, la zilele recoltei, expozitii, targuri sau alte evenimente;
– organizarea de concursuri tematice cu premii ca modalitati practice educative care sa contribuie la dezvoltarea competentelor elevilor si prin activitati de gradinarit.

Sumele necesare implementarii masurilor adiacente se suporta din bugetele judetelor, respectiv din bugetele sectoarelor municipiului Bucuresti, din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata si nu vor putea depasi 10% din fondurile alocate consiliilor judetene si sectoarelor municipiului Bucuresti, pentru acordarea gratuita a merelor.

Consiliile judetene si sectoarele municipiului Bucuresti vor recupera de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, sumele platite pentru implementarea masurilor adiacente, pe care le vireaza la bugetul de stat. juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie