Dosarul Realitatea Media: Liviu Luca, pus sub învinuire si adus la DNA

 

Liviu Luca a declarat, vineri, ca a fost adus de politisti la DNA, procurorii aducându-i la cunostinta ca a fost pus sub învinuire în dosarul privind Realitatea Media, în care sunt cercetate 12 persoane, precum si firmele Realitatea Media, Strategies Research Investments si Rovigo.

liviu lucaLiviu Luca a declarat, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ca vineri dimineata a fost adus de politisti la DNA, în baza unui mandat de aducere.

El a precizat ca a fost citat o singura data sa se prezinte la DNA, însa le-a comunicat procurorilor ca nu poate veni întrucât atunci era plecat la Bruxelles.

Firmele Realitatea Media, Strategies Research Investments – detinuta de Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru – si Rovigo, fostul administrator judiciar al Realitatea Media, sunt urmarite penal în dosarul în care sunt învinuite si 12 persoane, anunta în 17 octombrie Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

DNA precizeaza ca a fost începuta urmarirea penala fata de cele trei persoane juridice în dosarul privind activitatile infractionale desfasurate în cadrul procedurii de insolventa a SC Realitatea Media SA.

Astfel, SC Realitatea Media SA este urmarita penal pentru spalare de bani, având în vedere ca, potrivit anchetatorilor, „exista date si indicii temeinice ca a fost finantata cu bani proveniti din evaziune fiscala, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut”.

A doua firma urmarita penal în acest dosar este SC Strategies Research Investments SRL, a lui Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru, în sarcina careia s-au retinut infractiunile de fals în înscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, având în vedere ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, în favoarea acestei societati au fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul actionarilor, potrivit DNA.

„Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comertului de pe lânga Tribunalul Bucuresti, unde s-au formulat cereri de înregistrare a mentiunilor privind schimbarea actionariatului, în scopul prejudicierii creditorilor SC Realitatea Media SA”, sustin procurorii.

În acelasi dosar este urmarita penal Rovigo SPRL, în sarcina careia s-a retinut infractiunea de bancruta frauduloasa, având în vedere ca exista date si indicii temeinice ca societatea a fost folosita pentru înstrainarea marcilor Realitatea Media, se mai precizeaza în comunicatul DNA.

Reprezentantilor legali ai celor trei societati li s-au adus în 17 octombrie la cunostinta învinuirile. Catalin Lupasteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie