Directorul Spitalului Slatina, Andrei Iordache, si medicul Ecaterina Buzau au fost retinuti in dosarul vicepresedintelui CJ Olt

 

Directorul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, Andrei Iordache si medicul Ecaterina Buzau din cadrul aceluiasi spital, au fost retinuti joi seara, în baza unor ordonante de retinere emise de Parchetul de pe lânga Judecatoria Slatina, a confirmat pentru AGERPRES purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Politie Olt, Claudia Radu.

catuseRetinerile au fost facute în dosarul în care vicepresedintele CJ Olt, Marius Oprescu, este învinuit de ucidere din culpa dupa ce a fost implicat într-un accident rutier în care mai multe persoane au fost ranite si una dintre acestea a decedat la Spitalul din Slatina, la trei saptamâni de la producerea accidentului.

Parchetul de pe lânga Judecatoria Slatina a anuntat joi, printr-un comunicat de presa, ca a fost începuta urmarirea penala fata de Marius Oprescu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Olt, cât si fata de un medic de la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina.

Potrivit sursei citate, pe data de 4 octombrie, a fost înregistrat un dosar penal privind accidentul de circulatie în cauza. Oprescu este învinuit de ucidere din culpa, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals privind identitatea, ”refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducatorului unui autovehicul de a se supune recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei”.

În acceasi cauza a fost învinuita si Ecaterina Buzau Balanescu, medic la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina. Urmarirea penala fata de Ecaterina Buzau este facuta sub aspectul savârsirii infractiunilor de „abuz în serviciu contra intereselor publice”, „complicitate la fals privind identitatea”, „favorizarea infractorului”.

Medicul Ecaterina Buzau a fost de garda în seara în care Oprescu a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina pentru a-i fi recoltate probe în vederea stabilirii alcoolemiei.(A, AS, autor: Cristina Matei, editor: Cristina Tatu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie