Timbre securizate pe avizele psihologice pentru scoala de soferi si cele pentru permisul de portarma

 

Avizele psihologice pentru scoala de soferi si cele pentru permisul de portarma vor fi mai greu de obtinut. Asta, pentru ca reprezentantii Colegiului Psihologilor din România vor ca, la eliberarea acestor documente, sa fie aplicate timbre securizate distribuite prin intermediul colegiului. Astfel, sustin specialistii, nu vor mai fi emise avize psihologice false, un fenomen de amploare în România.

Concediu medicalPotrivit profesorului Mihai Anitei, evidenta profesionala a psihologilor cu drept de libera practica va fi realizata într-un registru de evidenta mixt: prin utilizarea registrelor profesionale tip care se vor putea descarca de pe site-ul colegiului, dar si a etichetelor de tip timbru care vor putea fi eliberate de aceasta institutie.

Astfel, daca noile registrele profesionale sunt obligatorii începând cu data de 1 noiembrie 2013, timbrele vor fi obligatorii începând cu 1 ianuarie 2014.

„Motivatia acestui fapt este ca, în prezent, avizele si rapoartele psihologice emise în mod ilegal reprezinta un pericol pentru populatie. În ultima perioada, mai multi psihologi din tara au sesizat colegiului situatii cu privire la existenta unor avize psihologice false, falsificatorii folosind stampile întocmite pe baza registrelor publice de evidenta a psihologilor. Astfel, pe piata serviciilor psihologice au aparut furnizori de servicii psihologice falsi în defavoarea psihologilor cu drept de libera practica avizati”, a explicat seful psihologilor, potrivit Agerpres.

Avizele psihologice vor fi obtinute mai scump

Prin urmare, avizele psihologice pentru scoala de soferi, pentru permisul de port arma sau pentru dosarele de înaintare în functie vor fi obtinute mai greu si mai scump. În plus, consultatiile la cabinetele de specialitate vor fi limitate la 8 pe zi, astfel încât sa nu mai existe situatii când un psiholog elibereaza zeci sau sute de avize într-o singura zi de lucru.

„Nu se vor mai putea emite avize psihologice pe capota masinii fara a avea un suport. Cei care vor elibera acest tip de avize vor avea în medie opt examinari pe zi. Atât în siguranta circulatiei rutiere, cât si în domeniul utilizarii armelor si munitiilor sau angajarii în functii si profesii cu risc, examenul psihologic trebuie sa se realizeze în siguranta deplina atât pentru beneficiarii directii, cât si pentru restul populatiei, ambelor categorii fiindu-le afectata viata, sanatatea si securitatea”, a completat Anitei. Claudia Spridon, adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie