Printul Paul de Romania face primul demers pentru revendicarea Castelului Peles

 

Printul Paul de România face primul demers pentru revendicarea Castelului Peles. El cere Guvernului memorandumul prin care castelul a fost retrocedat regelui Mihai. Potrivit unei decizii a instantei, nepotul Regelui Carol al II-lea are dreptul la o buna parte din averea Familiei Regale, evaluata la peste 100 de milioane de euro.

printul paul de romaniaPrintul Paul a depus o cerere la Guvern prin care solicita sa vada documentul prin care a fost exclus la un moment dat de la retrocedarea Castelului Peles.

„Am formulat o cerere pentru ca succesiunea sa îmi revina în cota de 62,5%. Sunt o persoana care are drepturi si cunosc prevederile documentului. Nu am avut nicio alta posibilitate sa intru în posesia acestui document, care vizeaza si proprietatea mea, pentru ca nu este public. Dorinta mea este sa cedez dreptul de folosinta a Castelului Peles catre statul român, deoarece poporul român are dreptul sa cunoasca istoria moderna adevarata a României si a Familiei Regale a României”, a declarat Printul Paul pentru România TV.

„Detin 62,5% din Castelul Peles. În Portugalia, în 1953 a murit Carol al II-lea si s-a deschis succesiune. Tatal meu, printul Carol Mircea a avut 37,5%, fostul rege Mihai – 37,5%, ultima sotie, Elena Lupescu, care a devenit printesa Elena a României, 25%. Am mostenit de la tatal meu 37,5% si de la Elena Lupescu, ultima sotie a lui Carol al II-lea, 25%. Deci am 62,5% din averea regala”, a mai spus Printul Paul. Iulian Tudor, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie