Dan Pascariu, revocat din functia de presedinte al CA Tarom?

 

Surse au declarat pentru capital.ro ca în decursul zilei de astazi urmeaza sa fie revocat Dan Pascariu din functia de presedinte al CA.

taromContactat de capital.ro, Pascariu a precizat ca nu o sa demisioneze din functie si ca asteapta sa fie revocat, daca aceasta este dorinta actionarului majoritar – Ministerul Transporturilor.

Nicolae Demetriade a confirmat pentru Capital ca în aceasta dimineata a demisionat atât din functia de director executiv, cât si din cea de membru CA.

Totodata, sursele Capital ne-au declarat ca Christian Heinzmann va ramâne, la cererea Ministerului Transporturilor, sa conduca Tarom si în urmatorii 3 ani.

Pentru mentinerea lui Heinzmann la sefia Tarom, se pare ca au existat discutii si cu reprezentanti ai ambasadelor Belgiei, Olandei si Marii Britanii la Bucuresti.

Zvonurile privind demiterea membrilor Consiliului de Administratie al Tarom se confirma. Capital.ro a informat zilele trecute, ca la începutul acestei saptamâni, membrii CA vor fi demisi.

În aceasta dimineata, Nicolae Demetriade, membru CA al Tarom, respectiv director executiv al operatorului national, si-a depus demisia, potrivit surselor Capital.

Nicolae Demetriade a fost numit membru în Consiliul de Administratie al companiei în luna mai a acestui an, în urma Adunarii Generale a Actionarilor Tarom. O luna mai târziu a fost numit director executiv al companiei, alaturi de CEO-ul privat, Christian Heinzmann, al carui mandat s-a scurtat la vremea respectiva de la patru ani la un an (mandatul exipira în luna noiembrie anul acesta).

Demetriade a declarat ca a demisionat atât din functia de membru CA, cât si din cea de director executiv al companiei, informeaza mediafax.ro

El a invocat aplicarea prevederilor ordonantei privind managementul privat la Tarom, afirmând ca aceasta a fost „o iluzie”. „Aplicarea OUG 109/2011 a fost doar o iluzie”, a declarat Demetriade, citat de mediafax.ro.

Zvonul desfiintarii actualului board al operatorului au circulat de multa vreme. La finalul saptamânii trecute, surse au declarat pentru Capital ca membrii Consiliului de Administratie ai Tarom ar putea fi demisi la începutul acestei saptamâni.

Nicolae Demetriade a absolvit Academia de Studii Economice în anul 1970 si are peste 40 de ani de experienta în industria de aviatie si de turism. A ocupat diverse functii de conducere în cadrul TAROM în perioada 1981-2002, între anii 2001-2002 fiind si director general al companiei.

Saptamâna trecuta, Dan Pascariu, presedintele CA al Tarom, ne-a declarat ca nu stie nimic despre acest lucru si ca demiterea se face în urma unui vot, lucru care nu s-a întâmplat. El ne-a mai declarat ca Christian Heinzmann, CEO-ul companiei, urmeaza sa plece dupa expirarea mandatului, consiliul de administratie al Tarom neluând nicio alta decizie care sa prelungeasca sederea acestuia în fruntea companiei.

La rândul sau, Marius Ghenea, membru CA, ne-a declarat ca înca nu a fost informat despre o astfel de decizie. “Au mai fost unele zvonuri si în trecut. Tot ce pot sa va spun este ca pâna acum nu am primit nicio informare în acest sens”, ne-a declarat Marius Ghenea, la finele saptamânii trecute.

Componenta CA al Tarom

Dan Pascariu – Presedinte

Valentin Macec – Vicepresedinte

Ciprian Ladunca – Membru

Marius Ghenea – Membru

Dumitru Prunariu – Membru

Nicolae Demetriade – Membru

Ana-Maria Smadeanu, capital.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie