Curtea de Apel Bucuresti a fixat pentru 11 noiembrie, audierile in dosarul lui Puiu Popoviciu

 

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a fixat luni termen pentru 11 noiembrie, în vederea începerii audierilor inculpatilor din dosarul în care omul de afaceri Gabriel „Puiu” Popoviciu a fost trimis în judecata în legatura cu tranzactii privind un teren din Baneasa, prejudiciu rezultat fiind de aproape 620 de milioane de lei.

Curtea de Apel BucurestiCei 11 inculpati din dosar nu au dorit sa recunoasca faptele de care sunt acuzati pentru a se prevala de art. 320 din Codul de procedura penala privind reducerea pedepsei în acest caz si au spus ca vor sa dea declaratii, însa la un termen ulterior.

Presedintele completului a admis cererile avocatilor lui Puiu Popoviciu si Ilie Cornel Serban de a copia suportii optici de pe care au fost facute transcrierile de la dosar, pentru a verifica daca exista o concordanta între transcrieri si suportul original.

De asemenea, avocatii celor doi au cerut pentru studiere si dosarele în care se afla solicitarile Parchetului, cât si încheierile instantei prin care s-au aprobat efectuarea de înregistrari telefonice, în mediu ambiental, efectuarea de perchezitii informatice si domiciliare.

Pâna la termenul viitor, urmeaza sa fie copiate 24 de DVD-uri, în prezenta unui specialist al instantei, iar la dosarul cauzei urmeaza sa fie atasate cele 13 dosare ce contin autorizatiile de înregistrare si perchezitii.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu si fostul sef al DGIPI Cornel Serban au fost trimisi în judecata de procurorii anticoruptie alaturi de alte noua persoane în dosarul privind terenul din Baneasa, cauzând USAMV un prejudiciu de aproape 620 de milioane de lei.

Potrivit DNA, omul de afaceri este acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în forma calificata si continuata, precum si de dare de mita, iar fostul sef al DGIPI de complicitate la dare de mita si favorizarea infractorului.

În acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei alti inculpati care ocupau respectivele functii la data comiterii faptelor: Ioan Niculae Alecu, rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) Bucuresti, Mihai Ion Florin Luican, prefect al municipiului Bucuresti si presedinte al Comisiei municipiului Bucuresti de aplicare a Legii 1/2000, Gabriel Toader, secretar Prefectura Bucuresti si membru al Comisiei municipiului Bucuresti de aplicare a Legii 1/2000, Ioan Todiras, viceprimar al Primariei Sectorului 1 Bucuresti, Lizeta Minea, secretar Primarie Sector 1 si membru a subcomisiei de aplicare a Legii 1/2000 din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, Gheorghe Petrulian, sef OCOOTA Bucuresti si membru al Comisiei municipiului Bucuresti de aplicare a Legii 1/2000, Stefan Diaconescu, secretar stiintific si rector în cadrul USAMV Bucuresti, toti pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în forma calificata si continuata, Petru Pitcovici, sef Divizie Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie din MAI pentru complicitate la dare de mita si favorizarea infractorului, si Andrei Mihai Bejinaru, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în forma calificata si continuata.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti.(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie