Seful Directiei de privatizari din Departamentul pentru Energie: Subscrierile pentru Romgaz incep luni si vor fi operate de miercuri

 

Subscrierile din oferta Romgaz vor începe luni si abia de miercuri acestea vor fi operate în sistem, întrucât este nevoie de mai multe activitati premergatoare, a declarat, pentru AGERPRES, Gabriel Dumitrascu, seful Directiei de privatizari din Departamentul pentru Energie.

romgaz 1‘Oferta Romgaz va începe luni, asa cum am stabilit, chiar daca prospectul a fost aprobat în Adunarea Generala a Actionarilor abia vineri seara. De luni se vor putea face subscrieri, care vor începe sa fie operate în sistem abia de miercuri. Pâna atunci se vor deschide conturi, se vor face lucrurile premergatoare. Oricum, pâna miercuri nu puteam face o comunicare privind situatia subscrierilor. Bancile si consultantii implicati în acest proces ne-au dat asigurari ca nu va fi nicio problema sa procedam asa’, a spus Dumitrascu.

El a precizat ca, în acest fel, se rezolva si conformarea la legislatia din domeniu, care cere sa treaca doua zile lucratoare între aprobarea prospectului si începerea ofertei.

Dumitrascu a subliniat, totusi, ca legislatia este neclara si exista mai multe reglementari care nu sunt corelate. ‘Legile din acest domeniu trebuie modificate si corelate, pentru ca au termene foarte strânse’, a punctat el.

‘Va asigur ca totul va merge bine. Si noi, si intermediarii suntem foarte prudenti, pentru a nu exista nicio contestatie în acest proces’, a mai spus Dumitrascu.

Oferta publica initiala de listare a 10% din Romgaz se va derula în perioada 21-31 octombrie, iar intervalul de pret este 24-32 lei pe actiune. AGERPRES (AS – autor: Florentina Cioaca, editor: Andreea Marinescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie