Sindicatele din Educatie pregatesc actiuni de protest

 

Reprezentantii Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”, nemultumiti de declaratia premierului Victor Ponta privind posibilitatea neindexarii salariilor în 2014, ameninta cu actiuni de protest, din 1 noiembrie, care ar putea culmina cu blocarea anului scolar.

SindicateFederatia Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret” informeaza, într-un comunicat de presa remis vineri, ca a luat act cu surprindere de declaratiile primului ministru, care fac referire la posibilitatea neindexarii salariilor în anul 2014.

„FSE «Spiru Haret» considera ca fara o majorare a veniturilor angajatilor din învatamânt, începând cu 1 ianuarie 2014, sistemul va reactiona prin ample actiuni de protest”, se arata în comunicat.

Presedintele federatiei, Marius Nistor afirma ca promisiunile facute de actuala guvernare au creat o stare de asteptare în educatie si considera ca Guvernul nu poate amâna acum orice negociere privind salarizarea personalului din scoli.

„Pot sa îl asigur pe domnul Ponta ca nu vom accepta aceasta situatie si vom reactiona. Mai mult decât atât, tin sa îi amintesc premierului ca a ajuns în aceasta functie si în urma votului dat de angajatii din învatamânt, care au fost privati de aproape toate drepturile de fosta guvernare. Nu trebuie uitat ca veniturile din învatamânt sunt cu circa 30 la suta mai mici decât erau în 2009, în conditiile în care ceilalti bugetari si-au recuperat taierile salariale”, a declarat presedintele FSE „Spiru Haret”.

Potrivit sursei citate, în prima faza, sindicatele afiliate vor organiza, saptamâna viitoare, întâlniri cu parlamentarii, pe plan local, pentru a le expune problemele cu care se confrunta la ora actuala angajatii din sistemul de învatamânt si vor picheta sediile prefecturilor. Aurelia Alexa, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie