Schimbari majore la Tarom

 

Surse guvernamentale au declarat revistei Capital ca, la începutul saptamânii viitoare, Consiliul de Administratie al Tarom, condus de Dan Pascariu, va fi demis.

airbus a318 taromÎncepe sfârsitul proiectului “manageri privat la stat”, potrivit Capital.ro. Primul manager privat la o companie de stat a fost chiar la Tarom: Heinrich Vystoupil, care a renuntat însa la functie la doar o saptamâna de la numire pe motiv ca nu exista o viziune comuna cu membrii CA.

I-a urmat belgianul Christian Heinzmann (n.r. – fost presedinte al Luxair), al carui mandat de trei ani a fost scurtat si urmeaza sa expire la 19 noiembrie 2013.

Imediat dupa anunt, în vara acestui an, Heinzmann a declarat ca a fost fortat de Dan Pascariu, seful CA al TAROM, sa accepte mandatul scurtat. În caz contrar, va fi demis. Practic, mandatul sau a fost redus de la patru ani la un an. A urmat un real scandal, în care belgianul a declarat public motivele care l-au condus la aceasta situatie.

„În general, nu am prea multe contacte cu CA-ul. Dar e un mix. Eu ma ocup de managementul de zi cu zi. Avem opinii diferite. Uneori ei spun lucruri cu care nu sunt de acord“, a spus atunci Heinzmann.

În ultimele zile, Heinzmann a avut mai multe întâlniri cu reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, inclusiv cu Ramona Manescu, pentru a stabili daca va mai ramâne în functie sau nu dupa data de 19 noiembrie 2013.

Sursele citate au declarat ca, la începutul saptamânii viitoare, la Tarom vor fi schimbari majore, care vizeaza, în principal, înlocuirea membrilor Consiliului de Administratie. realitatea.net

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie