Politia si structurile de ordine publica nu vor face obiectul descentralizarii, iar ambulantele vor avea dispecerate comune cu SMURD

 

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca Politia si structurile de ordine publica nu vor face obiectul descentralizarii, urmând a fi tratate separat de actul normativ pe care Guvernul îsi va angaja raspunderea, si ca ambulantele vor avea dispecerate comune cu SMURD.

ambulanta„S-a ajuns la idee în care lucrurile care tin de ordinea publica si Politia vor fi tratate separat de Legea descentralizarii.Vrem o analiza exacta, sa crestem puterile si atributiile Politiei locale, sa facem o mai buna coordonare între cei care reprezinta Politia nationala si Politia locala. Ea nu va fi inclusa în aceasta reforma”, a spus Ponta.

În ceea ce priveste descentralizarea serviciilor de ambulanta, Ponta a spus ca va exista un concept integrat de dispecerate comune cu SMURD.

„Nu vor fuziona. Se pune problema de interconectare, când suni la 112, ce e mai apropiat, ambulanta sau SMURD, sa vina sa te salveze. Dispeceratul comun functioneaza deja în multe regiuni, trebuie extins. Va continua procesul de integrare”, a spus Ponta.

În ceea ce priveste cinematografele, Ponta a precizat ca este necesar sa se pastreze câteva dintre acestea la nivel national în care sa ruleze filme românesti, aici dând exemplul cinematografului Patria din Bucuresti.

„Restul cinematrografelor trec în patrimoniul primariilor, cu obligatia de a se pastra obiectul de activitate”, a spus Ponta. Liviu Dadacus, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie