Magiunul de prune Topoloveni ar putea intra pe piata elvetiana, in magazinele de produse bio
Magiunul de prune Topoloveni ar putea intra pe piata elvetiana, în marile lanturi de magazine cu produse bio si naturiste, magiunul fiind recomandat chiar de ambasadorul Confederatiei Elvetiene la Bucuresti, Jean Hubert Lebet, care a vizitat joi fabrica fabrica de magiun Topoloveni a producatorului român Sonimpex.
‘Noi putem crea cadrul general de colaborare între cele doua state, însa Camera de Comert si Industrie România – Elvetia este cea care sustine activ relatiile comerciale între cele doua tari. Sper sa vad produsele dumneavoastra pe rafturile magazinelor din Elvetia’, a declarat, joi, Jean Hubert Lebet.
La intrarea în fabrica, ambasadorul a fost întâmpinat de doi câini din rasa elvetiana Saint Bernard care pazeau borcanele cu magiun proaspat iesite de pe linia de productie, aratându-se încântat de aceasta legatura simbolica între traditiile din tara sa si cele românesti.
Ambasadorul i-a sfatuit pe producatorii magiunului de prune sa ia legatura cu lanturile de produse bio si naturiste din Elvetia, care se afla în cautare de produse sanatoase, magiunul putând fi considerat ‘ciocolata din prune’, un dulce natural si sanatos, recomandat consumului înca de la vârsta de sase luni.
De asemenea, Jean Hubert Lebet a discutat si cu un grup de copii de la Scoala Gimnaziala de Excelenta Sfânta Mucenita Filoteea, care au venit în vizita la fabrica pentru a vedea cum se face zacusca Topoloveana.
Potrivit directorului general al Sonimpex, Bibiana Stanciulov, compania a intrat în acest an pe piata bio, obtinând primul certificat de acest fel pentru magiunul de prune, ceea ce ar putea aduce debutul exporturilor de magiun pe piata elvetiana.
„Am intrat în al noualea an de existenta, am intrat în zona bio, obtinând luna aceasta primul certificat de acest fel pentru magiunul de prune, dar am obtinut si un proiect de promovare a produsului în Elvetia. Toate acestea au o mare însemnatate pentru noi (…). Asa cum dupa vizita Principelui Radu am devenit furnizori ai Casei Regale a României, speram ca dupa vizita Excelentei Sale sa începem exportul de magiun de prune în Elvetia. Este ciocolata noastra de prune, singurul produs alimentar care a adus România pe harta produselor cu Indicatie Geografica Protejata, apreciat si de renumitul Institut de Gust si Calitate de la Bruxelles- ITQI, cu doua stele Michelin din trei posibile’, a declarat, joi, Bibiana Stanciulov, producatorul magiunului de prune Topoloveni.
Evenimentul a fost marcat si de prezenta secretarului de stat în Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, si respectiv a directorul general în MADR, Viorel Morarescu. Oficialii au declarat ca anul acesta vor prezenta magiunul de prune la Ambasada din Japonia, cu ocazia unui eveniment de degustare a produselor traditionale românesti.
‘România are doar acest produs recunoscut la nivel european. Acest lucru s-a datorat atât calitatii foarte bune cât si faptului ca doamna Stanciulov este un luptator adevarat. Asa cum Elvetia este imbatabila pe mecanica fina, speram sa devina si România imbatabila pe produse agricole. Avem produse de foarte buna calitate si sper ca, în colaborare cu partenerii elvetieni, si aceasta piata sa beneficieze de produsele Bibianei Stanciulov’, a sustinut Achim Irimescu.
Compania Sonimpex este singurul producator român din domeniul prelucrarii si conservarii fructelor fara zahar adaugat, fara aditivi si fara agenti de conservare, având în portofoliu, pe lânga Magiunul de prune Topoloveni, si o gama de circa 10 dulceturi fara zahar adaugat si fara conservanti, dar si o zacusca de vinete si o pasta de tomate.
Magiunul de prune Topoloveni detine certificarea de Indicatie Geografica Protejata (IGP) la nivel european din 8 aprilie 2011, aceasta fiind prima distinctie de acest fel primita de un produs românesc traditional. Magiunul natural de prune Topoloveni este produs dupa o reteta pastrata din anul 1914. Produsul detine si titlul de Furnizor al Casei Majestatii Regale a României.(AS – editor: Mariana Nica), agerpres.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!