Stefan Marincea, directorul Institutului de Geologie al Romaniei a fost schimbat din functie

 

Directorul Institutului de Geologie al României, Stefan Marincea, a fost schimbat miercuri din functie ca urmare a modului defectuos în care a gestionat si a comunicat public rezultate ale cercetarilor efectuate în zona Izvoarele-Slobozia Conachi, din judetul Galati, informeaza Ministerul Educatiei Nationale.

stefan marincea”Desi a facut parte din comisia multidisciplinara constituita pentru a analiza cauzele cutremurelor care se produc în judetul Galati si desi se decisese ca toate concluziile sa fie comunicate în interior pentru a se formula un punct de vedere unitar, pe baza tuturor informatiilor, domnul Marincea a decis sa prezinte public rezultate partiale, înainte de validarea si discutarea lor în cadrul comisiei. Maniera neprofesionista, dominata de ipoteze si incertitudini, în care acesta a transmis public concluzii cu privire la acest fenomen, a fost de natura sa genereze panica la nivelul populatiei si sa întretina sentimentul de teama si incertitudine al locuitorilor din zona respectiva”, se arata într-un comunicat postat pe site-ul MEN.
Potrivit sursei citate, acest lucru contravine rolului si statutului Institutului de Geologie al României si poate afecta credibilitatea cercetatorilor care îsi desfasoara activitatea în cadrul institutiei. (AS – editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie