Proiectul de lege care prevede bruiajul telefoanelor in penitenciare a fost aprobat de Guvern

 

Proiectul de lege privind bruiajul telefoanelor în penitenciar a fost aprobat de Guvern, proiectul urmând sa fie trimis în Parlament pentru a fi luata o decizie finala dupa eventuale amendamente.

telefonie mobilaCosturile nu sunt de neglijiat, pentru o unitate de detentie cu peste 1.500 de oameni încarcerati ar costa în jur de 10.000 euro pe luna, în timp ce pentru unitatile de detentie de mici s-ar ajunge la 5.000 euro pe luna.

Proiectul ar putea suferi modificari ulterioare, însa în varianta postata pe site-ul Ministerului Justitiei se precizeaza ca aceste instalatii de bruiaj sunt singura solutie pentru stoparea acestor telefoane în penitenciare.

În acest an s-au descoperit în penitenciarele din România peste 8.600 de telefoane mobile, dar problema dateaza cel putin din anul 1988. În anul precedent s-au gasit peste 2.000 de aparate de telefonie, în timp ce în 2011 au fost gasite în penitenciare 1.700 de telefoane mobile.

Administratia Nationala a Penitenciarelor a punctat ca introducerea acestor dispozitive s-ar realiza si cu ajutorul unor cadre angajate în interiorul acestor institutii. b1.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie