Procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de trei societati comerciale in dosarul insolventei Realitatea Media

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au început urmarirea penala fata de trei societati comerciale în dosarul privind activitatile infractionale desfasurate în cadrul procedurii de insolventa a SC „Realitatea Media” SA.

dnaPotrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, au fost puse sub învinuire SC ‘Realitatea Media’ SA, în sarcina careia s-a retinut infractiunea de spalare a banilor, având în vedere ca exista date si indicii temeinice ca a fost finantata cu bani proveniti din evaziune fiscala, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut.

De asemenea, s-a început urmarirea penala si fata de SC ‘Strategies-Research-Investments’ SRL, pentru fals în înscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, având în vedere ca exista date si indicii temeinice potrivit carora în favoarea acestei firme au fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul actionarilor.

„Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comertului de pe lânga Tribunalul Bucuresti, unde s-au formulat cereri de înregistrare a mentiunilor privind schimbarea actionariatului, în scopul prejudicierii creditorilor SC ‘Realitatea Media’ SA”, sustin procurorii.

O alta firma pusa sub acuzate este Rovigo SPRL, pentru bancruta frauduloasa, având în vedere ca exista date si indicii temeinice ca societatea a fost folosita pentru înstrainarea marcilor Realitatea Media.

DNA precizeaza ca învinuirile au fost aduse la cunostinta reprezentantilor legali ai celor trei societati.

În acest dosar au fost puse sub învinuire 12 persoane, printre care omul de afaceri Maricel Pacuraru, asociat al lui Cozmin Gusa si Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan Schwartzenberg.

Ei sunt acuzati ca au derulat actiuni infractionale pentru influentarea deciziilor în procedura insolventei, în mod direct sau prin persoane fizice ori juridice interpuse, în scopul influentarii deciziilor referitoare la SC „Realitatea Media” SA si preluarii controlului asupra acestei.

De asemenea, sunt urmariti penal Daniela Ionescu, Monica Hoffman, Adrian Radu, Adrian Marian Vîlsan, Tamara Batrînache, Ioana Nadolu, Geraldina Neagoe, Carmen Stancescu, acuzati ca s-au implicat în fapte care se circumscriu infractiunilor de spalarea banilor, complicitate la înselaciune, bancruta frauduloasa, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicitatii, a participatiei improprii sau a tentativei, fals în înscrisuri sub semnatura privata.(AS – autor: Madalina Cochinescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie