Listarea Romgaz, discutata in sedinta speciala a Guvernului

 

Premierul Victor Ponta a anuntat azi la începutul sedintei de Guvern ca vineri va avea loc o sedinta speciala a Executivului, dedicata privatizarii Romgaz, prin listarea la bursa a unei cote din actiunile detinute de stat.

romgaz“Vineri vom avea o sedinta de guvern pentru îndeplinirea ultimelor proceduri în vederea listarii Romgaz”- a declarat premierul Victor Ponta în deschiderea sedintei de Guvern.

Dupa mai multe amânari, Guvernul s-a angajat fata de FMI sa listeze Romgaz la bursa, cel mai târziu  în luna noiembrie 2013. Pachetul majoritar de actiuni al Romgaz Medias, respectiv 85,1%, este detinut de stat prin  Departamentul pentru Energie, iar 14,9% apartine Fondului Proprietatea. Daca statul va vinde pachetul vizat de actiuni, participatia Departamentului pentru Energie la Romgaz se va diminua la 70,1%.

Se reia privatizarea CFR Marfa

De asemenea, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor, Ramona Manescu, sa reporneasca procedurile pentru privatizarea CFR Marfa. “De mâine, sa porniti procedurile pentru o noua privatizare a CFR Marfa, proceduri fara presiuni politice si sa nu privatizam în orice conditii”- a spus Ponta. Alexandru Boariu, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie