Senatorii au amanat, decizia privind constatarea incetarii mandatului de senator al lui Antonie Solomon

 

Senatorii au amânat, marti, decizia privind constatarea încetarii mandatului de senator al lui Antonie Solomon (PPDD), condamnat la închisoare, si vacantarea postului, dupa ce au constatat ca si senatoarea PC Cristiana Anghel reprezinta colegiul din Dolj în care acesta a fost ales.

Antonie SolomonSenatul ar fi trebuit sa constate marti încetarea mandatului de senator detinut de Antonie Solomon, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mita si fals intelectual, si vacantarea postului acestuia.

Înainte de vot, senatorul PSD ?erban Nicolae a avertizat ca Senatul se afla în fata unei „probleme juridice interesante” ca urmare a efectului legii privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor.

Astfel, el a explicat ca în Colegiul 1 din Circumscriptia electorala 17 Dolj unde ar urma sa fie vacantat postul de senator si sa se organizeze noi alegeri a fost aleasa, prin votul dat de alegatori, senatoarea PC Cristiana Anghel. El a mentionat ca Antonie Solomon a ajuns sa obtina un mandat de senator în acest colegiu, din partea PPDD, doar în urma colectarii voturilor obtinute la nivel national.

Acesta a subliniat ca senatorii pot, astfel, sa decida numai încetarea mandatului de senator al lui Solomon si vacantarea postului de senator din colegiul în care acesta a fost ales.

În urma voturilor senatorilor, proiectul de hotarâre privindu-l pe Solomon a fost retrimis la Comisia juridica, pentru ca senatorii juristi sa îsi spuna punctul de vedere privind aceasta situatie.

Decizia a fost luata cu 54 de voturi „pentru”, 36 voturi „împotriva” si doua „abtineri”.

În data de 8 octombrie, senatorii din Comisia juridica au luat act de sentinta penala a Înaltei Curti de Casatie si Justitie (ÎCCJ), Sectia I Penala, privind condamnarea definitiva a lui Antonie Solomon.
În sesizarea primita de conducerea Senatului din partea Înaltei Curti de Casatie si Justitie se precizeaza ca, prin sentinta penala 701 din 11 iulie, definitiva prin decizia penala 178/20.09.2013, s-a dispus, în baza articolului 254 din Codul penal, condamnarea lui Antonie Solomon la trei ani de închisoare si trei ani interzicerea unor drepturi.

În baza articolului 289 din Codul penal, Antonie Solomon a mai primit si o alta condamnare la un an de închisoare, dispunându-se însa ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea – trei ani de închisoare si trei ani de interzicere a unor drepturi.

Înalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv, în data de 20 septembrie, pe Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mita si fals intelectual. Eliana Radulescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie