Omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare

 

Omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat de Înalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani si sase luni de închisoare cu suspendare într-un dosar în care este acuzat ca a mituit doi comisari de la Garda Financiara Arges.

cornel penescuÎn acelasi dosar, fostul director al PIC (companie detinuta de Penescu), Gheorghita Pieca, a primit doi ani de închisoare cu suspendare, iar Liviu Nicusor Mîrtoiu si Iulian Popescu (comisari la Garda Financiara Arges) au fost condamnati la câte trei ani de închisoare cu suspendare.

Instanta suprema a admis recursul declarat de procurori si a majorat pedepsele date anterior de Tribunalul Teleorman si Curtea de Apel Bucuresti, decizia fiind definitiva.

Este cea de-a doua pedeapsa definitiva primita de Cornel Penescu, dupa ce în luna septembrie el fost condamnat, alaturi de senatorul PP-DD Antonie Solomon, la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mita si fals intelectual.

În prezent, Cornel Penescu se afla întemnitat la Penitenciarul Colibasi.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Liviu Nicusor Mîrtoiu si Iulian Popescu, comisari superiori în cadrul Garzii Financiare – sectia Arges, au fost acuzati ca, pe 20 martie 2007, au primit suma de 1.000 de lei fiecare de la Gheorghita Pieca, la cererea lui Penescu, pentru a efectua un control superficial în urma caruia sa se evite constatarea adevaratelor încalcari ale normelor legale si sa nu fie aplicate sanctiunile corespunzatoare la doua firme, SC MUNTENIA ALIMENT SRL si SC ONITA SRL.

Potrivit procurorilor, cei doi comisari ai Garzii Financiare au întocmit un proces verbal, datat 26 martie 2007, în care au inserat date nereale în legatura cu firmele controlate, omitându-le pe cele reale. Procesul verbal a fost semnat si de Gheorghita Pieca, în calitate de administrator.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie