A murit patronul grupului Haribo

 

Hans Riegel, patronul grupului german Haribo, cel mai mare producator de bomboane european, a murit la vârsta de 90 de ani, au anuntat marti reprezentantii acestei companii familiale.

Hans Riegel, patronul grupului german HariboFiu al fondatorului grupului Haribo, Hans Riegel suferea de o tumoare la creier de care a fost operat în vara acestui an.

Din 2010, el împartea cu doi dintre nepotii sai – Hans-Guido si Hans-Arndt – conducerea grupului, unde supraveghea activitatea serviciului de marketing.

Înfiintat în 1920, la Bonn, de Hans Riegel Sr., grupul Haribo – acronim pentru „Ha” de la Hans, „Ri” de la Riegel si „Bo” de la Bonn – este prezent în 15 tari europene, are peste 6.000 de angajati si exporta în peste 110 tari micutii ursuleti din gelatina, capsunile Tagada si melcisori din lemn-dulce. Cifra de afaceri anuala a grupului este evaluata la 2 miliarde de euro, potrivit unor surse citate de presa germana, întrucât grupul nu îsi face publice rezultatele financiare.

Legenda spune ca, la lansare, Haribo a avut drept capital un sac de zahar, iar ca echipament a folosit un cazan, o placa de marmura si un cuptor din caramizi.

Succesul mondial al companiei a fost construit dupa Al Doilea Razboi Mondial, de Hans Riegel Jr. si fratele sau Paul, decedat în 2009. Florin Badescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie