Licenta audiovizuala a Info Pro, prelungita cu noua ani de CNA

 

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, în sedinta de marti, sa prelungeasca cu noua ani licenta audiovizuala a postului de radio Info Pro.

CNACNA a analizat, marti, solicitarea societatii Pro TV SA de prelungire a licentei audiovizuale pentru Info Pro, care urmeaza sa expire pe 21 octombrie 2013.

Începând din septembrie 2010, Info Pro retransmite programul ProFM, un alt post de radio detinut de Pro TV SA.

Formatul InfoPro este „tematic-muzical”, postul de radio emitând program 24 de ore pe zi.

Totodata, Pro TV SA a solicitat acordul CNA de crestere a ponderii programelor informative difuzate pe Info Pro, de luni pâna vineri – 12 jurnale a câte 4 minute, iar sâmbata si duminica – 5 jurnale a câte 4 minute.

Prezent la sedinta de marti a CNA, Marius Dobre, directorul executiv al Info Pro si Pro FM, a spus ca Pro TV SA a început proiectul retelei nationale Info Pro în anul 2004.

„Am realizat în cinci ani integral reteaua nationala Info Pro. Am pornit la drum cu acest format de stiri, plini de entuziasm, resurse, optimism, am avut stiri, dezbateri. Ne-am facut bine treaba timp de cinci ani de zile (…) În cinci ani am investit aproximativ 10 milioane de dolari în echipamente, iar la sfârsitul acestor ani aveam 37 de statii si o redactie de peste 30 de oameni”, a spus Marius Dobre.

El a mai spus însa ca, dupa cinci ani, Info Pro avea o audienta care nu putea sustine eforturile lunare operationale. „În 2009 a cazut piata de publicitate si am fost practic fortati din punct de vedere economic sa venim cu o propunere temporara de a retransmite Pro FM într-un anumit procent pe InfoPro, desi am fi preferat ca Info Pro sa ramâna un post de stiri. Am cerut (aprobarea CNA, n.r.) ca temporar sa facem aceasta retransmisie Pro FM pe licenta Info Pro, ceea ce am facut”, a spus Marius Dobre. El a precizat ca „formatul a avut succes”, iar numarul de ascultatori ai postului de radio a crescut.

Marius Dobre a mai spus ca Pro TV SA nu doreste sa continue situatia retransmiterii Pro FM pe frecventele InfoPro, ci intentioneaza sa lanseze un nou post de radio anul viitor.

„Nu ne propunem sa continuam aceasta situatie. Si avem în pregatire sa lansam un alt post de radio, orientat catre publicul caruia i se adresa si Info Pro: publicul matur, de peste 30 de ani. Suntem în pregatirea acestui post de radio”, a spus Marius Dobre.

Potrivit CNA, societatea Pro TV SA detine 49 licente audiovizuale: doua pentru InfoPro (satelit si retea nationala), doua pentru Pro FM (satelit si retea nationala), una pentru Pro Clasic (satelit), 37 pentru Pro TV (statii locale), sapte pentru satelit TV (Pro TV, Acasa TV, Acasa Gold, Pro TV International, Pro Cinema, Sport.ro, MTV).

În urma discutiilor, CNA a prelungit licenta audiovizuala a Info Pro. Decizia a fost luata cu sapte voturi „pentru” (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Cristina Trepcea si Radu Calin Cristea) si trei „împotriva” (Laura Georgescu, Lorand Turos si Christian Mititelu).Madalina Cerban, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie