Tichete de masa si in format electronic. Deputatii au adoptat proiectul legislativ

 

Deputatii au adoptat proiectul legislativ cu 252 de voturi ‘pentru’, 41 de abtineri si trei voturi ‘împotriva’.

tichete de masaPotrivit actului normativ, tichetele de masa sunt emise fie pe suport de hârtie, fie pe suport electronic si sunt destinate exclusiv alocatiei individuale de hrana reglementata de prezenta lege si suportate integral pe costuri de angajator. Tichetele de masa electronice nu permit efectuarea de operatiuni de retragere de numerar si vor putea fi alimentate exclusiv cu valoarea nominala a tichetelor de masa acordate de catre angajator.

Propunerea legislativa mai prevede debitarea sumelor corespunzatoare produselor alimentare solicitate de salariat în cazul tichetelor de masa în format electronic la valoarea produselor respective, si nu la multiplul valorii unui tichet de masa.

În plus, se renunta la limita de doua tichete pe zi pe care angajatii aveau voie sa le foloseasca pâna acum.

Valoarea tichetelor de masa pe suport electronic este transferata lunar salariatilor în ultima decada a fiecarei luni pentru luna urmatoare, de catre unitatea emitenta de tichete de masa pe suport electronic, corespunzator numarului de zile lucratoare din luna pentru care se face transferul, conform contractului încheiat de unitatea emitenta cu angajatorul.

Tichetele de masa pe suport electronic pot fi utilizate doar în unitati de alimentatie publica, magazine alimentare, cantine-restaurant, bufete care au încheiat contracte de prestare a serviciilor reglementate de prezenta lege cu unitatile emitente de tichete de masa pe suport electronic si trebuie sa permita utilizarea, în mod exclusiv, în scopul folosirii alocatiei individuale de hrana. Filip Stan, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie