SIF Oltenia a cumparat doar 0,06% din actiunile Argus Constanta

 

SIF Oltenia (SIF5) a cumparat doar 0,06% din actiunile Argus Constanta (UARG) prin oferta pe care a derulat-o pentru preluarea unui pachet reprezentând 44,3% din titlurile producatorului de ulei alimentar.

bvbPentru pachetul respectiv SIF Oltenia a platit 53.000 de lei catre singurii trei investitori care au subscris.

Societatea de investitii financiare era dispusa sa plateasca 38 milioane lei (8,5 milioane euro) pentru întregul pachet vizat. Operatiunea s-a derulat în perioada 23 septembrie – 11 octombrie la un pret de 2,4 lei/actiune.

În timpul ofertei, actiunile Argus au fost tranzactionate la preturi între 2,39 lei si 2,58 lei, iar rulajele au fost foarte reduse.

SIF Oltenia (SIF5) controleaza 55,7% din companie, iar fondul de investitii Business Capital for Romania Opportunity Fund Cooperatif are o participatie de 29,61% din actiuni. Cei doi actionari au cumparat actiuni la mijlocul lunii iunie, când mai multe firme controlate de omul de afaceri Catalin Chelu au vândut 46,38% din titlurile producatorului de ulei, pentru 39,8 milioane lei (aproape 9 milioane euro).

Oferta de preluare a fost lansata întrucât SIF Oltenia a ajuns sa detina peste 33% din actiunile Argus, prin cumpararea unei parti din actiunile vândute de firmele lui Chelu.

Argus a înregistrat în primul semestru o cifra de afaceri de 41,8 milioane lei (9,5 milioane euro), în scadere cu 34%, si pierderi de trei ori mai mari, de 13,3 milioane lei (3 milioane euro), ca urmare a scumpirii materiei prime si reducerii pronuntate a pretului uleiului.

La finalul lunii iulie, producatorul de ulei alimentar a încheiat trei contracte cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura prin care va vinde statului 9,5 milioane litri de ulei vegetal, în valoare cumulata de aproape 53 milioane lei (12 milioane euro), cantitate inclusa în Planul European de Ajutorare pentru Persoanele cele mai Defavorizate din România (PEAD) – 2013. Acest eveniment creeaza conditiile necesare recuperarii pierderii inregistrate în primul semestru al anului 2013, a precizat compania în raportul semestrial.

Actiunile Argus au încheiat sedinta bursiera de luni în scadere cu 4,74%, la 2,414 lei. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 86,3 milioane lei (19,3 milioane euro). economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie