Judecatorul Ionut Matei, care l-a condamnat pe Adrian Nastase, si-a depus candidatura pentru functia de vicepresedinte al Curtii Supreme

 

Judecatorul Ionut Matei, care a condus completul care a dispus condamnarea lui Adrian Nastase pe fond în dosarul Trofeul Calitatii, si-a depus candidatura pentru functia de vicepresedinte al Curtii Supreme. Daca va primi avizul Consiliului Superior al Magistraturii, Ionut Matei va ocupa cea de a doua functie de vicepresedinte în cadrul Curtii Supreme.

Balanta, carti si ciocanPotrivit organizarii Curtii, judecatorul Matei va conduce si unul dintre completele de penal de cinci judecatori, completele care de regula dau sentintele definitive în dosarele de mare coruptie.

Reamintim ca Adrian Nastase are pe rol la completul de 5 recursul în dosarul Zambaccian, condus acum de sefa sectiei penale a Curtii Supreme.

Pâna la aceasta ora Ionut Matei este singurul candidat pentru functia de vicepresedinte al Curtii Supreme.

Judecatorul Ionut Matei a promovat la ICCJ în noiembrie 2007, în urma unui interviu sustinut în prezenta fostului sef al sectiei penale, Anton Pandrea. Ionut Matei este judecator din 1995. A activat la Judecatoria sectorului 3, Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti. În noiembrie 2011, judecatorul, a fost desemnat membru în colegiul de conducere al ICCJ.

Pe 30 ianuarie 2012, completul condus de Ionut Matei a dispus condamnarea la doi ani de închisoare cu executare a lui Adrian Nastase în dosarul Trofeul Calitatii. Condamnara a fost mentinuta de completul de cinci judecatori condus de Livia Stanciu, presedintele instantei.

Ionut Matei a pronuntat si sentinta de codamnare în dosarul lui Gregorian Bivolaru (sase ani de închisoare). Înainte de pronuntarea sentintei, judecatorul a primit o scrisoare de amenintare.

Judecatorul Matei a facut parte din completele de judecata care au decis achitarea lui Paul Pacuraru (fond), condamnarea fostului deputat PSD, Mihai Sireteanu (recurs), condamnarea deputatului PDL Cosmin- Mihai Popescu (fond), condamnarea (fond) a fostului ministru Ioan –Avram Muresan si a deputatului PDL Eugen Badalan (fond). Biro Attila, gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie