Doua privatizari, doua esecuri si niciun vinovat

 

Doua privatizari, doua esecuri si niciun vinovat. Daniel Chitoiu, fost ministru al Economiei în timpul circului Oltchim, omul despre care premierul Victor Ponta spunea ca raspunde cu capul, a schimbat doar locul de munca. De la Economie a trecut la Finante, unde l-a luat consilier chiar pe Remus Vulpescu, cel care a gestionat încercarea de privatizare. Acum, pentru esecul vânzarii CFR Marfa responsabilul de serviciu este Cristian Ghibu, omul lasat fara atributii de sefa de la Transporturi cu doar trei saptamâni în urma.

privatizareCristian Ghibu, un apropiat al fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, care, de altfel, l-a si numit secretar de stat, are toate sansele sa ajunga tapul ispasitor al esecului privatizarii CFR Marfa.

Sefa de la Transporturi, Ramona Manescu, nu a ratat ocazie pentru a-l arata cu degetul: „Înca de la demararea procesului de privatizare, chiar daca la conducerea ministerului s-au derulat mai multi ministri, comisia de privatizare si consultantii au asigurat derularea constanta a procesului, statul român l-a investit cu responsabilitate pe dl secretar de stat Ghibu, cel care a si semnat contractul cu câstigatorul licitatiei, în septembrie 2013”.

În schimb, seful PNL nu vede vreun vinovat pentru esecul acestei privatizari.

Ajuns sef peste calea ferata odata cu preluarea puterii de catre USL anul trecut, Cristian Ghibu a patronat o afacere cu mari semne de întrebare. A atribuit o licitatie de 300 de milioane de euro pentru refacerea infrastructurii unor firme cu experienta în constructii de sosele. Secretar de stat a ajuns în mandatul lui Relu Fenechiu, însa a fost tras pe linie moarta odata cu instalarea noului ministru, Ramona Manescu. În prezent este subiectul unei anchete interne. Cel mai probabil doar o ancheta DNA va raspunde la întrebarea cine se face vinovat de esecul privatizarii CFR Marfa.

Pentru circul din toamna trecuta de la Oltchim nu a raspuns înca nimeni, în ciuda declaratiilor dure ale premierului. „Domnule Chitoiu, raspunde si cu capul, viata si cu tot de succesul operatiunii de privatizare de la Oltchim”, spunea premierul.

Pe atunci ministru al Economiei, Daniel Chitoiu nu a ezitat sa-i ceara, la rândul sau, capul sefului Oficiului pentru Privatizare, Remus Vulpescu. Nu l-a lasat însa pe dinafara si i-a oferit un loc caldut, de consilier în cabinetul sau când a dat Economia pe Finante. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie