Cel mai bogat om din Romania, Ioan Niculae, considera ca investitorii din Romania vor pleca rand pe rand, in frunte cu grupul francez Renault

 

Cel mai bogat om din România, Ioan Niculae, proprietarul grupului Interagro, cu afaceri în agricultura, energie si industrie alimentara, a declarat, miercuri, în cadrul unui eveniment al Asociatiei „Forumul Investitorilor Autohtoni”, ca investitorii din România sunt „dezamagiti”, iar „momentul când grupul francez Renault va parasi România nu este departe”.

ioan niculae„Am constatat ca Guvernul nu face nimic pentru diminuarea efectelor crizei, dupa sperantele pozitive de la începutul anului când am constituit Consiliul Investitorilor Români. Dupa noua luni vedem doar masuri coercitive si nimic pentru stimularea economiei. Peste 17.000 de firme au intrat în insolventa în 2013 si speram ca macar acum, în ceasul al 14-lea, cineva ne va asculta”, a declarat Ioan Niculae.

Omul de afaceri a mai declarat ca situatia dificila în care se gasesc companiile este valabila nu doar pentru investitorii români, ci si pentru cei straini. „Si investitorii straini. si cei români au parte de aceleasi probleme. Nu e departe momentul când Renault va alege sa plece din România. Vedem cu mare dezamagire ca masurile agreate de mediul de afaceri cu FMI si Comisia Europeana nu sunt luate în seama”, a spus Niculae.

Ioan Niculae, Radu Enache, George Copos, Luchi Georgescu, Anca Vlad, Radu Timis, Stefan Vuza, Vasile Turcu si alti 500 de proprietari de companii românesti s-au reunit în luna martie în cadrul asociatiei „Forumul Investitorilor Autohtoni”, organizatie care reprezinta interesele antreprenorilor locali în relatia cu autoritatile, dupa cum Business Magazin a scris aici.

Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro, este singurul român prezent în Topul Forbes al miliardarilor lumii pentru anul 2013, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de dolari, pe locul 1.268 în lume, în timp ce Dinu Patriciu, care se gasea anul trecut pe locul 854, a parasit clasamentul. În ultimul an, el a investit aproape 50 mil. dolari într-o centrala în cogenerare, parte a strategiei pe termen lung de a reduce costurile si de a începe sa vânda energia generata în exces. Niculae detine si un operator privat de aeronave. Si-a început activitatea la o companie agricola de stat, apoi s-a lansat pe cont propriu. Razvan Muresan, businessmagazin.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie