Omul de afaceri Stefan Tache, sotul cantaretei Sanda Ladosi, ramane in arest

 

Curtea de Apel Bucuresti a decis luni mentinerea în stare de arest a omului de afaceri Stefan Tache, sotul cântaretei Sanda Ladosi, acuzat de procurorii DIICOT de evaziune fiscala de aproximativ patru milioane de euro.

stefan tacheMagistratii CAB au respins recursul lui Stefan Tache si a altor cinci persoane la decizia de arestare preventiva luata de Tribunalul Bucuresti pe 5 octombrie.

Stefan Tache a fost retinut pe 3 octombrie sub acuzatia ca face parte dintr-o grupare care actiona pe raza Capitalei si era specializata în obtinerea unor importante beneficii financiare, în urma derularii unor operatiuni de achizitii intracomunitare de bunuri (materiale de constructii), urmate de vânzarea acestora pe teritoriul national.

Procurorii au efectuat pe 3 octombrie 64 de perchezitii în orasele Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea si judetele Calarasi, Dâmbovita, Ilfov, Suceava si Teleorman.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat, prin eludarea platii TVA, este estimat la suma de aproximativ 4 milioane euro.

Mecanismul de eludare a platii TVA era urmatorul: membrii gruparii au înregistrat operatiuni nereale în evidentele contabile ale unui numar de 18 societati comerciale pe care le controlau, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligatiilor fiscale, respectiv diminuarea cuantumului TVA de plata, potrivit procurorilor.

O prima categorie de societati au fost utilizate în calitate de client intracomunitar (au realizat achizitii intracomunitare de materiale de constructii – fier beton), respectiv furnizor national.

O a doua categorie de societati comerciale au fost utilizate pentru crearea de circuite financiare fictive, respectiv derularea de operatiuni fictive, în scopul evidentierii în actele contabile ale societatii care realizeaza achizitii intracomunitare de cheltuieli nereale, diminuând astfel cuantumul TVA colectata.

O a treia categorie de societati comerciale au fost utilizate pentru a emite facturi fictive care sa permita societatilor din primele doua categorii sa dispuna transferul unor sume de bani în contul acestora, sume de bani retrase în numerar de catre membrii gruparii.(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie