Vicepremierul Liviu Dragnea sustune ca este nevinovat in dosarul referendumului

 

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat sâmbata, la Iasi, în discursul de la Conferinta Nationala a Femeilor Social-Democrate, ca nu are emotii în ceea ce priveste dosarul intrumentat de DNA deoarece este nevinovat, adaugând ca asigura ca în campaniile din 2014 PSD va „lucra mai bine ca pâna acum”.

liviu dragnea 1„Va multumesc mult celor care m-asi sunat si mi-ati transmis încurajari. Ma tin tare în continuare si pentru ca am sprijinul dumneavoastra, dar si pentru faptul ca nu am cum sa cedez când discutam de nevinovatie suta la suta. Se pune sub semnul întrebarii dreptul cetatenilor de a vota. Va asigur ca si în cele doua campanii electorale de anul viitor vom lucra mai bine ca pâna acum”, a afirmat Dragnea.

La evenimentul care se desfasoara la Iasi participa peste o mie de femei, membre ale OFSD, în sala Casei de Cultura a Sindicatelor mai fiind prezenti premierul Victor Ponta, presedintele PSD, Ecaterina Andronescu, vicepresedinte PSD, primarul Gheorghe Nichita, vicepresedinte al PSD, europarlamentarii Corina Cretu, Daciana Sârbu, Catalin Ivan, senatorul Ilie Sârbu, parlamentari si reprezentanti ai administratiilor locale.

Dragnea a fost trimis în judecata, alaturi de alte 74 de persoane, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, în dosarul privind fraudarea referendumului organizat anul trecut pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, el este acuzat de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere într-un partid, în scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

În rechizitoriu, procurorii au retinut ca, în calitate de secretar general al unui partid, Liviu Dragnea, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa în partid în scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte formatiunea reprezentata de inculpat, si anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute în alte conditii decât cele legale.

În acest sens, sustin procurorii, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta în virtutea functiei pe care o detinea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.(A – autor: Daniela Malache, editor: Marius Fratila), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie