Procurorul general Tiberiu Nitu i-a delegat pe Gheorghe Popovici si Danut Volintiru la sefia Sectiei I a DNA, pentru o perioada de 6 luni

 

Procurorul general Tiberiu Nitu i-a delegat, vineri, pentru o perioada de 6 luni, pe Gheorghe Popovici si Danut Volintiru la sefia Sectiei I a DNA, cei doi fiind propusi de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, sa ocupe functiile de procuror sef, respectiv procuror sef adjunct al sectiei.

tiberiu nituDe asemenea, Tiberiu Nitu a delegat-o pentru 6 luni pe Alexandru Mariana în functia de procuror sef adjunct al Sectiei II a DNA.

„Procurorul general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie a luat act de noile propuneri înaintate de ministrul Justitiei Consiliului Superior al Magistraturii pentru functiile de procuror sef, procuror sef adjunct la Sectia de combatere a coruptiei, respectiv procuror sef adjunct la Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din cadrul Directiei Nationala Anticoruptie”, se arata într-un comunicat al Parchetului General remis AGERPRES.

În acelasi timp, Tiberiu Nitu a decis încetarea delegarii la sefia Sectiei I a procurorilor Iuliana Bendeac si Viorel Cerbu.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a retras propunerile de numire a Iulianei Bendeac si a lui Viorel Cerbu la conducerea Sectiei pentru combaterea coruptiei a DNA.

„În urma consultarilor avute de ministrul justitiei, Robert Cazanciuc, cu procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, cu procurorul sef al Sectiei pentru combaterea coruptiei, Iuliana Bendeac, procurorul sef adjunct al aceleasi sectii, Viorel Ioan Cerbu, ministrul justitiei a decis retragerea propunerii de numire în functie a celor anterior mentionati care ocupa în prezent, prin delegare, cele 2 functii de conducere”, precizeaza MJ.

De asemenea, ministrul a decis înaintarea catre CSM a solicitarii de aviz pentru numirea procurorilor Gheorghe Popovici în functia de procuror-sef al Sectiei pentru combaterea coruptiei si Danut Volintiru în functia de procuror sef adjunct al aceleiasi sectii.

Robert Cazanciuc a decis si înaintarea catre CSM a solicitarii de aviz pentru numirea în functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie a procurorului Mariana Alexandru.(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie