Ramplast, vanduta pentru 7,75 milioane de euro

 

Ramplast DMC, divizia de materiale de constructii a combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, a fost vânduta firmei Dynamic Selling Group din Galati, în cadrul licitatiei organizate marti de consortiul de administratori judiciari ai societatii de stat, respectiv Rominsolv si BDO Business Restructuring.

Oltchim 1Pretul de pornire în licitatie a fost de 6,03 milioane de euro plus TVA, iar câstigatorul si-a adjudecat Ramplast la un pret de 7,75 milioane de euro. Plata pentru divizia specializata în productia de profile PVC se va face de catre cumparator în trei transe: saptamâna viitoare urmeaza sa fie platita o rata de 3,75 milioane de euro, iar în urmatoarele doua luni câte doua milioane de euro.

Dynamic Selling Group este distribuitor de produse PVC Ramplast, detinut de Gabriel Stoian (75% din parti sociale) si Cristian Stoleru (25%), ambii din Galati. Firma avea la sfârsitul anului 122 de salariati, un profit de 1,52 milioane de lei si o cifra de afaceri de 96 de milioane de lei.

Statul a mai avut o tentativa nereusita de vânzare a diviziei Ramplast în 2010, când pretul era de 7,5 milioane de euro fara TVA. Ministerul Economiei a decis sa vânda Ramplast ca masura de finantare pe termen scurt. Sindicalistii Oltchim au cerut ca divizia sa nu fie vânduta înainte de privatizarea combinatului si au amenintat cu proteste. Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber Oltchim, a declarat saptamâna trecuta ca „administratorul judiciar este disperat sa vânda sectia pentru ca bancile nu i-au mai acordat un împrumut“. Adina Vlad, adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie