Procurorii Iuliana Bendeac si Ioan Cerbu vor sustine interviurile pentru sefia Sectiei I a DNA, pe 28 octombrie

 

Procurorii Iuliana Bendeac si Ioan Cerbu, propusi de ministrul Justitiei pentru functiile de procuror sef al Sectiei I a DNA, respectiv procuror sef adjunct, vor sustine interviurile la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în data de 28 octombrie.

csmSectia de procurori a CSM a aprobat, marti, calendarul de desfasurare a activitatilor prevazute în procedura de avizare a propunerilor ministrului Justitiei pentru functiile de conducere la DNA.

Pe 3 octombrie, au fost înregistrate la CSM propunerile ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, de numire în functii de conducere la DNA: Iuliana Bendeac – pentru functia de procuror sef sectie – Sectia combatere a coruptiei; Ioan Cerbu – pentru functia de procuror sef sectie adjunct – Sectia combatere a coruptiei; Elena Cristina Matiesescu – pentru functia de sef sectie – Sectia judiciara penala; general-maior magistrat Ion Alexandru – pentru functia de procuror sef sectie – Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savârsite de militari.

Potrivit calendarului, în perioada 8-25 octombrie vor fi puse în dezbatere publica proiectele de management si vor fi facute verificarilor asupra candidaturilor; pe 25 octombrie va avea loc analizarea rezultatelor demersului anterior, în data de 28 octombrie – intervievarea candidatilor, iar la 29 octombrie – transmiterea avizelor catre ministrul Justitiei.

Procurorul general Tiberiu Nitu a dispus saptamâna trecuta încetarea delegarii lui Lucian Papici în functia de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei si delegarea în aceeasi functie a procurorului Iuliana Bendeac.

De asemenea, la aceeasi data s-a dispus încetarea delegarii Marianei Alexandru în functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a coruptiei si delegarea în aceeasi functie a procurorului Viorel Cerbu.(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Cristina Tatu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie