Reputatia procurorului DNA Lucian Papici, aparata de Consiliul Superior al Magistraturii

 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, marti, ca reputatia profesionala a procurorului DNA Lucian Papici a fost afectata de afirmatiile premierului Victor Ponta, prin care îl considera pe Papici „basist, morarist si macovist” si spune ca a instrumentat „dosare politice”.

csmPlenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat raportul Inspectiei Judiciare privind cererea procurorului DNA Lucian Papici de aparare a reputatiei profesionale, formulata în 3 octombrie, în cazul declaratiilor premierului facute la adresa sa, dupa ce procurorul general al României a dispus încetarea delegarii lui în functia de sef al Sectiei I din DNA.

Membrii Plenului CSM si-au însusit raportul Inspectiei Judiciare si au admis cererea de aparare a reputatiei profesionale formulate de procurorul Lucian Papici.

„Luând în considerare aspectele mentionate, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a retinut ca afirmatiile domnului Victor Viorel Ponta, primul ministru al României, preluate de catre mass-media, prin natura si impactul lor asupra opiniei publice, au afectat reputatia profesionala si prestigiul procurorului Papici Lucian Gheorghe, procuror în cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei. Plenul Consiliului a decis ca cererea de aparare a reputatiei profesionale si a imaginii publice formulata de domnul Papici Lucian Gheorghe este întemeiata si a procedat la admiterea acesteia”, se arata într-un comunicat de presa al CSM.

Premierul nu avea dreptul „sa extrapoleze nemultumirile” referitoare la instrumentarea anumitor cauze, iar declaratiile acestuia prin care îl considera pe Lucian Papici „basist, morarist si macovist” si spune ca a instrumentat „dosare politice” afecteaza prestigiul acestuia, se arata în raportul IJ.

Ponta: Ma bucur ca CSM repara onoarea lui Papici, sa repare si pentru ca Basescu i-a spus „santajist”

Premierul Victor Ponta a declarat ca se bucura ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) i-au „reparat” onoarea procurorului DNA Lucian Papici si a întrebat, retoric, daca CSM i-a reparat acestuia onoarea si pentru ca presedintele Traian Basescu „l-a numit pe acesta santajist”, în 2011.

„Ma bucur ca CSM i-a reparat onoarea lui Papici, sunt convins ca i-a reparat-o si pentru când Basescu, în decembrie 2011, spunea ca procurorul Papici e un santajist. Cred ca i-a reparat si onoarea asta, nu ? Sau nu, Basescu are voie sa spuna ca Papici e un santajist”, a spus Ponta.

La remarca presei ca pentru aceasta declaratie nu a fost depusa o plângere, Ponta a raspuns ca, atunci, „o sa facem noi procedura, sa-i repare onoarea de santajist, cum l-a numit Traian Basescu”.

Întrebat de jurnalisti daca astfel de consideratii ale Inspectiei Judiciare pot afecta raportul MCV, Ponta a raspuns: „Haideti sa mai traim si pentru România !”.

Citeste articolul integral pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie