Orezarie de 1.000 de hectare detinuta de Marin Moraru, fondatorul grupului Marex

 

Marin Moraru, fondatorul si directorul general al grupului Marex, cu afaceri cumulate de 220 mil. euro din cresterea porcilor, procesarea carnii si alcool, detine o orezarie de 1.000 de hectare, ce acopera 40% din terenurile pe care le administreaza.

Marin Moraru, fondatorul grupului MarexAntreprenorul va recolta în aceasta toamna 4.000 de tone de orez pe care îl va trimite la export în Turcia. Valoarea acestei productii se ridica la 1,3 milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

„Este un an bun pentru orez, dar nu spectaculos. La orez una dintre reguli este ca atât cât investesti, atât si scoti, iar eu nu sunt dispus sa ridic costurile foarte mult pentru ca pot câstiga si pot face sapte tone la hectar, dar pot sa fac si patru tone/ha“, spune Moraru.

La nivel de economie, crescatorii au acoperit cu orez circa 11.000 de hectare, iar productia totala a acestui sezon este estimata de Eurostat la 54.400 de tone, în crestere cu 7% fata de sezonul 2012/2013. Piata produc­tiei de orez este evaluata la 16-17 mil. euro. O tona de orez s-a tranzactionat în medie anul trecut pentru 303 euro, iar cotatiile din aceasta toamna se anunta în usoara crestere. Gabriel Razi, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie