Judecatorul Horatius Dumbrava, membru al CSM a declarat ca s-a cerut ministrului Justitiei amanarea intrarii in vigoare a Codului insolventei

 

Judecatorul Horatius Dumbrava, membru al CSM, a declarat, marti, ca s-a cerut ministrului Justitiei, ca reprezentant al Guvernului, amânarea intrarii în vigoare a Codului insolventei deoarece sunt modificari care vor ridica probleme la instante.

horatius dumbrava„Având în vedere ca majoritatea judecatorilor sindici, colegii nostri din tara, au solicitat amânarea intrarii în vigoare a codului insolventei prin domnul presedinte Adrian Bordea (n.r. vicepresedinte CSM) s-a facut aceasta solicitare catre ministrul Justitiei, reprezentantul Guvernului în CSM. Sper ca Guvernul sa se gândeasca asupra acestei solicitari venite din partea colegilor nostri. Sunt multe chestiuni care vor ridica probleme la instante legate de exemplu de planul de reorganizare, se reduce de la 3 ani la un an „, a afirmat Horatius Dumbrava.

El a spus ca sunt tot felul de modificari care vor pune în dificultate instantele si ca spera ca Executivul sa reflecteze asupra acestui lucru.

„Din punctul meu de vedere, eu personal, ca membru CSM, dar si ca practician, pentru ca am lucrat si în recursuri pe insolventa, ar fi trebuit cel putin cinci luni sau patru luni pentru pregatirea sistemului. Nu poti sa intri cu un Cod de insolventa fara sa pregatesti sistemul cu pregatire profesionala, poate infrastructura necesara. Sper sa se gândeasca asupra acestei propuneri si sa amâne pâna la 1 ianuarie sau 1 februarie 2014”, a mai sustinut Dumbrava.(A – autor: Madalina Cochinescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie