Avangate, parte a grupului GeCAD a fost preluat de un fond american de investitii

 

Fondul american de investitii Francisco Partners a preluat integral Avangate, un furnizor local de solutii si servicii pentru distributia electronica de software, parte a grupului de firme GeCAD, detinut de Radu Georgescu, valoarea tranzactiei fiind confindentiala.

Avangate, parte a grupului GeCAD„Francisco Partners va aduce Avangate o infuzie de capital financiar care sa alimenteze pe viitor expansiunea companiei, dezvoltarea de noi produse si cresterea întregului business. Înfiintata în 2006, Avangate l-a avut ca actionar majoritar pe Radu Georgescu, prin intermediul GeCAD Group”, se arata într-un comunicat al GeCAD.

Potrivit datelor Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), Avangate SRL Bucuresti este controlata de Avangate Corportion NV (Olanda) – 100%. Ultima înregistrare la ONRC privind Avangate a avut loc în noiembrie 2012.

Tranzactia Avangate este a treia operatiune de acest fel realizata de Radu Georgescu, dupa vânzarea antivirusului RAV catre Microsoft în 2003 si a integratorului de solutii de plati electronice Gecad ePayment catre Naspers în 2010.

„Strategia lui Georgescu de a muta sediul international al companiei în Silicon Valley pentru a facilita dezvoltarea afacerii a avut drept rezultat transformarea Avangate într-un jucator foarte important în industria e-commerce în America de Nord”, se mai spune în comunicat.

Avangate si-a mutat sediul în Sillicon Valley în 2011, an în care a primit si o investitie de 4 milioane de euro de la fondul 3TS Capital Partners pentru un pachet minoritar de actiuni.

Cu peste 20 de ani de experienta în construirea unor companii tehnologice, Radu Georgescu este unul dintre cei mai de importanti antreprenori locali în domeniul IT si fondatorulu grupului de firme GeCAD.

Francisco Partners este o companie de private equity specializata în investitii în companii tehnologice.

De la lansarea sa în urma cu peste un deceniu, Francisco Partners a gestionat fonduri de aproximativ 7 miliarde de dolari si a investit în peste 100 de companii tehnologice.

Compania gestioneaza tranzactii cuprinse între 50 millioane de dolari si peste 2 miliarde de dolari. Adrian Dumitrache, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie