Aur de vanzare la ghiseele bancilor

 

BCR vinde si livreaza, la ghiseele oricarora dintre cele 562 de unitati teriroriale ale sale, aur sub forma de lingouri de diferite cantitati si de monede destinate investitorilor. De asemeni, Piraeus Bank România vinde aur la ghiseele unitatilor sale si îl livreaza de la sucursalele care au stoc, potrivit raspunsurilor la întrebarile ECONOMICA.NET. La ce preturi?

aurUn investitor poate cumpara si lua acasa aur de la ghiseul oricarei unitati BCR, dar numai pe baza unei comenzi prealabile, iar pentru cantitati de minim 100 grame de aur fizic, potrivit raspunsurilor bancii la întrebarile ECONOMICA.NET.

Livrarea aurului se face la BCR la cel putin doua zile de la data comenzii, în functie si de locatia unitatii BCR de la care s-a facut aceasta. Oficialii BCR recomanda, totusi, ca investitorul sa faca comanda din timp, pentru ca este vorba de un tramsport securizat care trebuie planificat.

„Aurul poate fi luat sau pastrat în custodie la BCR, caz în care poate fi cumparat ulterior de catre banca”, se spune în raspunsul BCR. Banca se obliga sa rascumpere de la clienti doar aurul vândut de BCR si depozitat la BCR pe întreaga perioada de detinere.

Piraeus Bank România vinde aur fizic, la rândul sau, prin toate agentiile si sucursalele, cu livrare doar în cele „care detin stoc. Astfel, în functie de aceasta, livrarea poate fi efectuata în aceeasi zi sau la o data ulterioara încheierii tranzactiei”, raspund oficialii bancii.

BCR a vândut clientilor sai, pâna în prezent, peste 2 tone de aur, din 2009, de când ofera clientilor sai posibilitatea de a trazactiona (vinde si cumpara) aur financiar (de 99,99% puritate) sub forma de lingouri si monede de aur pur de diverse marimi si gramaje.

S-au realizat si tranzactii de câte 40 kg de aur. Cele mai importante tranzactii (ca volum) au fost efectuate de divizia de private banking a BCR.

Aurul vândut este este furnizat de catre Austria Mint, „o companie cu o bogata traditie în domeniu si care comercializeaza cu succes aur sub forma de monede si lingouri pentru investitorii din întreaga lume”.

Aurul Mint Austria din oferta BCR poate fi vândut oriunde în lume se tranzactioneaza metale pretioase.

BCR vinde lingouri de diferite marimi începând cu cea de 2g, iar dintre monezi cea mai vânduta este cea de 1/10 uncie si de 1 uncie – Filarmonica (Wiener Philarmoniker).

O  uncie are 31,1034 grame.

Piraeus Bank a tranzactionat 55 kilograme, în primele noua luni din 2013, prin toate cele trei produse oferite: aur fizic (lingouri si monede), aur de cont si prin planul de economii în aur.

Aurul este pus la dispozitia clientilor Piraeus Bank sub forma de monede, cu o  puritate de 916.7 ‰ – 22 karate si de lingouri cu o puritate de 999.9 ‰ – 24 karate, sau sub forma de aur de cont  care nu presupune livrare fizica.

Cantitatea minima de tranzactionare este de 1 moneda, 5 grame în cazul lingourilor sau 100.000 EUR pentru aurul de cont.

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie