Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva a omului de afaceri Stefan Tache, sotul cantaretei Sanda Ladosi, si a altor cinci persoane

 

Tribunalul Bucuresti a decis, sâmbata, arestarea preventiva pentru 29 de zile a omului de afaceri Stefan Tache, sotul cântaretei Sanda Ladosi, si a altor cinci persoane, în dosarul în care procurorii DIICOT fac cercetari pentru o evaziune fiscala de aproximativ patru milioane de euro.

tribunalul-bucurestiDecizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, putând fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si politistii au facut joi 56 de perchezitii în Bucuresti si judetele Ilfov, Suceava, Calarasi, Dâmbovita si Teleorman, la locuintele membrilor unui grup infractional care ar fi produs o evaziune fiscala de aproximativ patru milioane de euro prin neplata TVA, în urma unor circuite financiare fictive derulate prin 18 firme.

În urma perchezitiilor, la sediul DIICOT – Structura Centrala au fost duse la audieri 32 de persoane, procurorii emitând ordonante de retinere pentru sase dintre acestea, printre care si sotul Sandei Ladosi, Stefan Tache.

Procurorii DIICOT au cerut vineri Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a celor sase persoane retinute pentru evaziune fiscala. Instanta a admis sâmbata propunerea procurorilor si a dispus emiterea unor mandate de arestare preventiva pe numele acestora.

Anchetatorii au gasit la perchezitii marfuri tranzactionate ilegal, noua pusti de vânatoare si trei pistoale cu aer comprimat. Unele bunuri care apartin suspectilor si partilor responsabile civilmente au fost puse sub sechestru asigurator.

În acest dosar, procurorii DIICOT – Structura Centrala cerceteaza 11 persoane suspectate ca au constituit în Bucuresti un grup de criminalitate organizata care, prin circuite financiare fictive derulate prin mai multe firme, a facut achizitii intracomunitare de materiale de constructii.

Membrii grupului infractional au vândut apoi materialele de constructii în România, dar au înregistrat operatiuni nereale în evidentele contabile ale unui numar de 18 societati comerciale pe care le controlau, pentru a reduce valoarea reala a TVA, a precizat DIICOT, într-un comunicat de presa.

Potrivit procurorilor, o prima categorie de societati a fost utilizata în calitate de client intracomunitar, pentru achizitiile intracomunitare de materiale de constructii, si respectiv de furnizor national.

O a doua categorie de societati comerciale a fost folosita pentru crearea de circuite financiare fictive, respectiv derularea de operatiuni fictive pentru a evidentia în actele contabile ale societatii care realizeaza achizitii intracomunitare cheltuieli nereale, diminuând astfel cuantumul TVA colectata.

O a treia categorie de societati comerciale – adevarate „fabrici de facturi”, conform procurorilor – a fost utilizata pentru a emite facturi fictive care sa permita societatilor din primele doua categorii sa dispuna transferul unor sume de bani în contul acestora, retrase ulterior în numerar de catre membrii gruparii. Catalin Lupasteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie