Prima persoana fizica declarata in faliment din judetul Bihor

 

Tribunalul Bihor a dispus, pentru prima data in istoria judetului, deschiderea procedurii falimentului fata de o persoana fizica. Este vorba de dezvoltatorul Adrian-Florin Mihut, cunoscut pentru afacerile cu terenuri pe care le-a desfasurat in Oradea si in imprejurimi. Cartierului Grigorescu din Oradea este unul din proiectele initiate de catre Adrian-Florin Mihut.

Faliment personal,,Procedura a fost deschisa in temeiul Legii nr. 85/2006, iar cererea a fost formulata in dosarul numarul 7214/111/2013 de catre domnul Adrian Mihut. Acesta a precizat ca in prezent inregistreaza datorii fata de diversi creditori in cuantum de 1.318.000 euro. Sumele de bani au fost acordate in vederea achizitionarii de terenuri si a dezvoltarii unor proiecte imobiliare”, a informat judecatorul Cristian Monenci, purtatorul de cuvant al Tribunalului Bihor.

Nimic deosebit

Ca urmare a cererii formulate de catre debitor, judecatorul sindic a desemnat, in calitate de lichidator judiciar, practicianul in insolventa Global Money Recovery.

,,Hotararea pronuntata de judecatorul sindic nu a fost inca motivata”, a precizat judecatorul Monenci. Mihut a aratat ca gestul sau nu este iesit din comun, iar cazul nu este o premiera judiciara la nivel national, ci doar local, deoarece in tara exista precedent in acest sens.

„Nu e nimic deosebit in gestul meu, deoarece nu e vorba de o persoana fizica in sensul larg, ci de profesionistul comerciant persoana fizica (dezvoltator imobiliar), subsemnatul detinand in acest sens, de mai multi ani, un cod de inregistrare fiscal, eliberat de autoritati. In aceste conditii, in situatia unei incapacitati de plata, am fost nevoit, pentru a nu incalca mai multe prevederi legale, sa apelez la procedura prevazuta de Legea nr 85/2006”, este pozitia exprimata de Mihut. Crina Dobocan, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie