Aeroportul International din Sibiu a inregistrat o crestere cu 12 % a numarului de pasageri, in prima jumatate a anului

 

Aeroportul International din Sibiu (AIS) a înregistrat în prima jumatate a anului o crestere cu 12 % a numarului de pasageri, fata de aceeasi perioada din 2012, cu patru procente mai mult fata de procentul raportat pentru primul semestru de Aeroportul Cluj-Napoca, potrivit datelor furnizate vineri, AGERPRES, de aeroportul sibian.

aeroportul sibiu„Din analiza datelor comparative a situatiilor pe semestrul unu în anii 2012 si 2013, a reiesit ca numarul de pasageri total, îmbarcati si debarcati la AIS, s-a marit 12% în 2013, fata de perioada similara a anului 2012. În fapt, în cazul AIS rezulta o crestere îmbucuratoare a numarului de pasageri total, coroborata cu un efort de eficientizare a ocuparii capacitatii aeronavelor, sustinut de catre companiile aeriene”, a declarat Nicoleta Boborodea, purtator de cuvânt al AIS.

Aeroportul International din Sibiu raporteaza crestere de 12 % a numarului de pasageri, iar cel din Cluj-Napoca a declarat o crestere de circa 8 % a traficului în prima jumatate a acestui an, fata de primul semestru al anului trecut.

În pofida cresterii numarului de pasageri, la Aeroportul International din Sibiu s-a înregistrat o scadere de 2,4 %, în prima jumatate a acestui an, a numarului de miscari de aeronave comerciale, fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Aeroporturile din România au înregistrat în primul semestru o scadere a traficului de circa 2 %, însa reducerea numarului de pasageri este mai mica decât cea a numarului de miscari, a declarat, joi, presedintele Asociatiei Aeroporturilor din România, David Ciceo, director general al Aeroportului international Cluj-Napoca „Avram Iancu”.(AS-autor: Isabela Paulescu, editor: Nicoleta Gherasi), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie