Realitatea TV ar putea fi inchisa. In proiectul legii Insolventei, pentru institutiile media, insolventa va fi similara cu falimentul

 

În proiectul legii Insolventei a fost adaugat un articol prin care oricarei televiziuni sau post de radio aflat în dificultate i se va ridica automat licenta de emisie. Adica, pentru institutiile media, insolventa va fi similara cu falimentul.

realitatea tvÎntrebat daca exista vreo posibilitate ca ordonanta de urgenta privind legea insolventii sa fie atacata, Radu Carp, specialist în Drept Constitutional, a spus în direct la REALITATEA TV ca:

„Sigur ca exista o cale de apel, însa din pacate avocatul poporului nu si-a exercitat înca acest drept , lucru care contravine într-un fel angajamentelor pe care România si le-a asumat în vara anului trecut, când a trebuit sa aleaga o persoana impartiala. Eu sunt foarte sceptic ca avocatul popororului va intenta o actiune la Curtea Constitutionala, fapt ce face acea Ordonanta de Urgenta sa fie controlata pâna la data dezbaterii în Parlament.
Din pacate, avocatul poporului a refuzat sa atace vreo Ordonanta de Urgenta a Guvernului, cel care l-a numit în functie. Angajamentul era ca o persoana numita sa raspunda in interesul cetatenilor”, a spus Radu Carp, specialist în Drept Constitutional.
CODUL INSOLVENTEI a fost aprobat de Guvern

Codul insolventei a fost lansat de Ministerul Justitiei, în dezbatere publica, sub forma unui proiect de lege, iar Guvernul a anuntat, înaintea sedintei de miercuri, ca pe agenda actelor normative a fost inclus si Codul insolventei, tot ca proiect de lege.

La finalul sedintei, însa, Guvernul a anuntat ca procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa au fost aprobate prin ordonanta de urgenta.

Înaintea sedintei de guvern, premierul Victor Ponta a afirmat ca Guvernul are probleme cu încasarile la buget, în primul rând ca urmare a reorganizarii ANAF, si spera ca noul Cod al insolventei va combate evaziunea fiscala comisa în ultima perioada de firme care au intrat în insolventa doar pentru a nu plati taxele la buget.

Proiectul Codului insolventei, prezentat de MEDIAFAX în luna iulie si lansat în dezbatere publica pe site-ul Ministerului Justitiei la începutul lunii septembrie, prevede, printre altele, ca pentru formularea unei cereri de deschidere a procedurii de insolventa se introduce o valoare-prag si pentru debitor, aceeasi cu cea pentru creditor, respectiv de 40.000 de lei.

Pentru evitarea aprobarii unor planuri de reorganizare sustinute de un numar mic de creditori – prin „manipularea” grupelor de vot putând fi aprobat, în prezent, un plan fara corespondent în valoarea creantelor – se introduce un criteriu suplimentar, respectiv 30% din total masa credala. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie