Grupul Feroviar Roman: Restul de bani pentru CFR Marfa va fi achitat dupa avizul Consiliului Concurentei

 

Grupul Feroviar Român a platit pâna acum 30 de milioane de euro pentru achizitia CFR Marfa si va plati diferenta pâna la 202 milioane de euro ulterior avizului Consiliului Concurentei, potrivit unui comunicat al companiei.

GFR‘Grup Feroviar Roman (GFR) a depus joi, 3 octombrie 2013, suma de 90.498.000 lei (20,2 milioane euro), în contul escrow, onorând obligatia de garantare ce îi revine în calitate de cumparator al SNTFM CFR Marfa SA, conform contractului de privatizare semnat în data de 2 septembrie 2013. Finantarea contului escrow a fost asigurata din surse proprii ale Grup Feroviar Roman, precum si de catre un consortiu de banci format din Raiffeisen Bank, Banca Transilvania si OTP Bank’, se arata în comunicat.

Din luna iunie si pâna în prezent, Grup Feroviar Român a platit 30 de milioane de euro pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al CFR Marfa SA: 10 milioane de euro reprezentând garantia bancara de participare la licitatie, iar alte 20,2 milioane de euro reprezentând garantarea tranzactiei printr-un cont escrow.

‘Procedura de privatizare urmeaza sa continue prin obtinerea avizului Consiliului Concurentei sau al Comisiei Europene, având în vedere ca notificarea depusa în numele Grup Feroviar Român a fost declarata valida si admisa. Ulterior avizarii tranzactiei de catre Consiliul Concurentei si îndeplinirii conditiilor din contract, cumparatorul va achita diferenta, finalizându-se astfel privatizarea. Avizarea de catre Consiliul Concurentei este o procedura standard pentru orice tranzactie de acest fel, în spatiul european’, au mai spus reprezentantii companiei.

Ei au adaugat ca privatizarea CFR Marfa SA este una de importanta strategica pentru România, în conditiile în care pentru dezvoltarea transportului de marfa pe calea ferata se fac eforturi deosebite la nivel european. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie